La consellera Budó presenta a les Terres de l'Ebre el PUOSC 2020-2024 dotat amb 250 milions d'euros

El pla està dotat de 250 milions d’euros, dividits en 2 línies de subvencions: 160 milions la primera i 90 milions la segona

per Redacció , Tortosa, 19 de setembre de 2019 a les 10:53 |
La consellera Budó durant l'acte de presentació del PUOSC a les Terres de l'Ebre | Julio Díaz
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat este migdia a Tortosa el PUOSC 2020-2024 davant dels alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments de les Terres de l’Ebre. Esta és una nova convocatòria pluriennal dotada amb 250 milions d’euros.

La consellera ha destacat que esta és una iniciativa llargament esperada arreu del territori i “des del Govern de la Generalitat hem treballat intensament per fer-la possible”. “És una bona notícia que haguem pogut recuperar esta capacitat inversora” que pretén ser un “acompanyament de les inversions del món local” ha afegit Budó.

 
“Per a les Terres de l’Ebre és una gran oportunitat per fer realitat projectes llargament esperats i necessaris i planificar inversions de futur per millorar la qualitat de vida de les persones i la competitivitat dels municipis” ha dit la consellera en la presentació, que es va fer este dimecres a Tortosa. 


La primera línia de subvencions està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000€. La segona línia de subvencions està destinada per a acció territorial a municipis petits i nuclis de població reduïda i la dotació màxima per municipi és de 120.000€.
 
Les subvencions de la línia 1 estan destinades a: Ajuntaments, Entitats municipals descentralitzades i a Consells Comarcals que hagin assumit competències municipals en les obres i els serveis de competència municipal i d’abast o interès supramunicipal.
 
Les subvencions de la línia 2 estan destinades a: Municipis de menys de 5.000 habitants, Entitats municipals descentralitzades de menys de 5.000 habitants i a Consells Comarcals de menys de 5.000 habitants. En este sentit, la consellera Budó ha destacat en la línia d’ajuts per als municipis petits, de menys de 5.000 habitants, perquè “tenen moltes més dificultats de capacitat inversora que no pas els grans municipis”.
 
En el programa general d’inversions, hi poden optar la totalitat dels ens locals: 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades. En el programa de municipis petits i nuclis de població menors de 5.000 habitants hi poden optar 737 ajuntaments, 1 consell comarcal i 64 entitats municipals descentralitzades
 
Pel que fa a la demarcació de les Terres de l’Ebre el nombre de municipis que hi poden optar són 52, el de Consells Comarcals 4 i el d’Entitats Municipals Descentralitzades 6 (Campredó, Muntells, Jesús, Serra d’Almós i Bítem).
 
D’entre les actuacions subvencionables pel PUOSC, la consellera Budó ha destacat “aquells projectes d’inversió, rehabilitació, de compra d’espais per tal de poder prestar els serveis públics de qualitat”. “Estem parlant sempre d’inversions i alhora també totes aquelles inversions que ens permetin treballar per evitar possibles futures catàstrofes naturals com podrien ser incendis, com obertura de camins o també inundacions, és a dir, tot allò relacionat amb desastres naturals com els que venen passant i que malauradament i que a causa el canvi climàtic probablement seguirem patint” ha dit Budó.
 

 

Participació