El PSC pregunta al Parlament per l'explotació dels temporers i treballadors del camp denunciada per UGT

El diputat Pol Gibert demana conèixer les accions del Departament de Treball per millorar la seua situació i garantir el cobrament del salari mínim interprofessional

Pol Gibert, el Grup Socialistes i Units per Avançar.
Pol Gibert, el Grup Socialistes i Units per Avançar. | Cedida
Redacció
18 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:16h
El Grup Socialistes i Units per Avançat ha preguntat al Govern per la situació d'explotació de temporers i treballadors del camp denunciada pel sindicat UGT. El diputat socialista Pol Gibert ha inquirit el Departament de Treball perquè detalLE quines accions ha efectuat per millorar les seues condicions laborals, així com les que preveu dur a terme per garantir que les empreses apliqui el Salari Mínim Interprofessional. També vol saber quantes inspeccions de treball a empreses agrícoles s'han efectuat des de 2017 i si s'han detectat irregularitats en l'aplicació d'este salari o les condicions dels temporers.

El sindicat va denunciar este dimarts que molts d'estos treballadors malviuen en condicions infrahumanes en pisos pastera i també denuncien l'existència de màfies que cobren diners als treballadors agrícoles i temporers per buscar-los feina, habitatge i pel transport.