Tocant el Cor, els nous braçalets de la Lliga contra el Càncer i l'Hospital Verge de la Cinta

Els braçalets ajuden anímicament als malalts oncològics ja que dissimulen els catèters externs que han de portar per a l'administració del tractament

Presentació dels braçalets "Tocant el Cor" a l'Hospital Verge de la Cinta
Presentació dels braçalets "Tocant el Cor" a l'Hospital Verge de la Cinta | Cedida
Redacció
18 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:03h
La Lliga contra el Càncer de les Terres de l'Ebre i l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, van presentar ahir, els braçalets per ajudar en la millora anímica als pacients que realitzen sessions de quimioteràpia .

La funció del braçalet es amagar una part del catèter que porten externament els malalts oncològics i que sovint els hi recorden la malaltia amb grans embenaments a vistes : «hi ha una part del catèter que és externa i per a fixar-hi porta apòsits, llavors, els malalts han de dur uns embenaments específics, que vulgues o no, sempre recorden a la malaltia i l’àmbit l’hospitalari»afirma la doctora Concha Rodríguez .
Els braçalets tocant el cor són embenaments més còmodes de diversos colors i alleuja la sensació visible de la malaltia sobretot en èpoques de l'any on es porta màniga curta i el catèter és més visible.

Els braçalets són confeccionats pels voluntaris i voluntàries de la Lliga com informa Francesc Vallespí, el president de la Lliga a les Terres de l'Ebre. Segons la Lliga, aquest any, dos poblacions de la Terra Alta han estat pioneres en la realització dels braçalets a mà, Horta de Sant Joan i Bot.

Els braçalets «toquem el cor» es repartiran entre els pacients de l'Hospital de Dia , en la jornada d'ahir, una trentena.

A part dels braçalets, també es fan uns coixins per a pacients amb càncer de mama i pateixen molt de mal a les axil.les en la post-cirugia ja . Els coixins s’adapten a l’axil·la operada de la pacient i reposen amb menys dolor.

Segons l’Hospital Verge de la Cinta, cada any a les Terres de l’Ebre es diagnostiquen: «entre 130 i 125 casos de càncer de mama amb tractaments de quimioteràpia».

La doctora Llovera declarava que incidència del càncer de mama «varia cada l’any, però normalment arriben fins als 200 ».
En les dones és el càncer amb més incidència mentre que en els homes ho és el de pulmó.El tipus de càncer que afecta a tots dos sexes per igual és el de còlon.