política

Norma Pujol (ERC) demana al Congrés més esforços en les polítiques de prevenció de sinistres

Ha intervingut en el debat d'una proposició no de llei que plantejava diferents accions per pal·liar els danys provocats per les inundacions i altres sinistres

per Redacció , Madrid, 18 de setembre de 2019 a les 11:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La diputada flixanca d'ERC al Congrés dels Diputats, Norma Pujol, va realitzar este dimarts la seua primera intervenció a la cambra baixa en el debat d’una proposició no de llei que plantejava diferents accions per pal·liar els danys provocats per les inundacions i altres sinistres.


Per a la diputada ebrenca “haurien de prevaldre les polítiques de prevenció de sinistres” perquè fins ara els principals esforços encara estant centrats en les actuacions de reparació dels efectes. En este mateix sentit ha advertit que “l’impacte del canvi climàtic ens obliga a debatre sobre els mecanismes de planificació i prevenció davant els desastres naturals”.

Pujol després de recordar la reclamació feta pels ajuntaments dels municipis de la Ribera d’Ebre afectats per l’incendi de ser declarats com a zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil, ha fet diferents puntualitzacions a la proposició.


La diputada republicana ha demanat que “en aquelles zones afectades greument per una emergència de protecció civil, la consideració de mals materials haurien d’incloure les edificacions que no són ni primer habitatge, ni seus d’empresa o d’administracions, perquè en molts casos estes limitacions han deixat sense ajudes a moltes famílies afectades”.

A més també ha proposat “no aplicar la limitació actual de despeses a les corporacions locals i permetre que es puguen atendre totes les despeses fetes pels ajuntaments degut als incendis o inundacions”. En este mateix sentit ha demanat que l’administració central no es limite a avaluar la possible aplicació de reducció dels índexs de rendiment net de les explotacions i activitats agràries de  les zones sinistrades; sinó que aplique directament la reducció.

Pujol després de reconèixer les accions benintencionades que impulsa el govern, ha exigit “lleialtat institucional” cap a les altres administracions que estan actuant contra les catàstrofes, i evitar que les ajudes es superposen o contravinguen amb les mesures adoptades.

“En el cas de Catalunya, el Departament d’Agricultura, amb la consellera Teresa Jordà al capdavant, ja ha traçat un pla d’acció contra els incendis que hauria de ser la guia per a totes les accions futures a les que l’Estat velga contribuir”, ha  manifestat la diputada republicana que ha acabat la seua intervenció fent una crida a l’esperança: “rebrotarem”.

 

Participació