Parlaments i homenatges en la vessant més institucional de la Diada a l’Ebre

Repàs als actes institucionals organitzats en motiu de l'11-S al territori

Acte institucional de la Diada a Amposta.
Acte institucional de la Diada a Amposta. | Cedida
Redacció
11 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:05h
Partits i institucions ebrenques han celebrat la Diada Nacional de Catalunya este 11 de setembre, o bé els dies previs, amb actes institucionals diversos, en alguns casos deslluïts per la meteorologia.

A Amposta, però, la pluja no ha impedit que s’haja celebrat l’acte institucional previst d’hissada de la bandera al Pont Penjant. L’alcalde, Adam Tomàs, ha afirmat que “seguirem treballant per la llibertat del país, amb més força que mai. Per la República Catalana i per la llibertat dels presos polítics i dels exiliats”.
 

La senyera al Pont Penjant a Amposta. Foto: Cedida


A Tortosa, ha estat el saló de plens de l’ajuntament el que ha acollit la conferència institucional de l’11 de setembre, a càrrec de l’historiador Joan Hilari Muñoz, que ha parlat de l’inici de la guerra dels Segadors a la ciutat. També a Tortosa, ahir Esquerra Republicana va participar en l’homenatge a l’exalcalde executat pel franquisme Josep Rodríguez. “I mentre l'homenatgem lamentem que el govern de Junts per Tortosa i els del 155 rebutgen la retirada de simbologia franquista”, ha piulat la formació republicana, en referència a la moció de la CUP desestimada este dilluns pel ple tortosí.
 

Conferència de l'historiador Hilari Muñoz a Tortosa. Foto: Cedida

 

Homenatge a Josep Rodríguez. Foto: Cedida


A la Ràpita, dimarts a la nit es va traslladar el “Concert per la Ràpita” a l’auditori Sixto Mir degut a la pluja, i este matí, l'alcalde, Josep Caparrós, ha hissat la Senyera davant l’ajuntament mentre sonava l'himne dels 'Segadors'.
  A Roquetes s’ha celebrat la Diada amb el parlament de la Penya Barcelonista Mont-Caro Roquetes com a entitat convidada per commemorar l'11 de setembre i l'acompanyament de la Coral Preludi a Caro, i a Alcanar es van suspendre anit algunes actuacions, però es va mantindre l’ofrena a Rafel Casanova amb l’actuació de la Banda Municipal i la coral Cor Iubilo.
 

Acte institucional a l'ajuntament de Roquetes. Foto: Cedida


També la delegació del Govern ha celebrat la Diada amb un acte institucional que va tindre lloc dilluns. La directora de l'institut Ramon Muntaner M. Carme Jiménez, va dictar una conferència sobre la història, política i cultura de l'11s a Catalunya, i la rellevància de l'associacionisme al nostre país.
 

La delegació del Govern va celebrar dilluns el seu acte institucional. Foto: Cedida