Paüls recupera el servei de recollida de brossa porta a porta

L’objectiu del govern local és incrementar un 20% el reciclatge, que actualment és d’un 57%

El canvi en el sistema de recollida s'ha començat a implantar el 26 d'agost.
El canvi en el sistema de recollida s'ha començat a implantar el 26 d'agost. | Cedida
Redacció
04 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:47h
L’Ajuntament de Paüls ha implantat un nou sistema de recollida de brossa porta a porta que inclou la recollida selectiva de plàstic, paper, vidre, fracció orgànica i resta. L’objectiu del govern local és incrementar un 20% el reciclatge, que actualment és d’un 57% al municipi i oferir un millor servei a la ciutadania. “Els veïns i veïnes valoren positivament la iniciativa i reciclen adequadament”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell. Este sistema de recollida de brossa es va posar en marxa el passat 26 d’agost.
 
Prèviament a la implantació del servei de recollida de brossa porta a porta, l’Ajuntament de Paüls va organitzar una xerrada per explicar-ne el funcionament a la població, a banda d’informació que es va repartir en la revista local “El Xiprer”; unes xerrades que es continuaran fent els pròxims mesos. “L’any vinent la Unió Europea començarà a multar els municipis que no arriben al 50% de reciclatge, un percentatge que Paüls ja fa anys que supera, però no ens hem de quedar amb el mínim, volem continuar millorant i treballar perquè el nostre municipi siga més sostenible i un referent. El nostre mirall són Miravet i Ginestar, dos dels municipis que més reciclen, estan per sobre del 78%, i això només es pot aconseguir fent un porta a porta i amb l’ajuda i col·laboració de la gent”, ha assenyalat Adell.
 
La recollida de la brossa porta a porta era una de les propostes electorals de Per Paüls - Acord Municipal. “Ho vam dir en campanya i ja ho hem posat en marxa. Ho fem per oferir un millor servei a la ciutadania, per incrementar en més d’un 20% els valors actuals del que reciclem, per un municipi més net, per ser més sostenibles i actuar contra el canvi climàtic, però també per estalvi econòmic”, ha dit l’alcalde de Paüls. En este sentit, el preu del cànon de la tona de la fracció resta ha passat de 12,4 euros el 2013 a 47,10 euros l’any que ve. El nou sistema no implicarà un increment del cost del servei a la ciutadania.
 
Pel que fa al servei de recollida porta a porta es duu a terme tres dies a la setmana i cadascun es fa la recollida d’un tipus de fracció. Així els dilluns es recull la fracció orgànica, envasos i plàstics i la fracció resta; els dimecres és el torn de la fracció orgànica, paper cartró i vidre; i finalment, els divendres té lloc la recollida de fracció orgànica, envasos i plàstics i fracció resta. La brossa s’ha de dixar amb bosses o cubells davant la porta de casa abans de les 8 del matí.