Un puzzle per estimular els malalts i un concert solidari, entre els actes per commemorar el dia mundial de l'Alzheimer

AFATE, que celebra el 25è aniversari, ha organitzat diverses activitats a Tortosa

per Redacció , Tortosa, 3 de setembre de 2019 a les 18:35 |
El proper 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer i, com és l'habitual, AFATE (Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de les Terres de l'Ebre) engega amb este motiu un seguit d'activitats per donar a conèixer més esta malaltia i per fer d'altaveu al voltant de les difícils situacions que es viuen en el dia a dia dels afectats i dels seus familiars, un col·lectiu al qual AFATE, que es troba celebrant el seu 25è aniversari, dedica tots els seus esforços.

Enguany, la jornada a Tortosa coincidix amb la celebració mundial, i es farà amb un seguit de conferències i xerrades que tindran lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa el dissabte 21 a partir de les 9.45 h del matí, i que es perllongaran fins a les 13.30 h amb l'acte de cloenda. Prèviament, la tarda del dimarts 17 de setembre, tindrà lloc la tradicional missa per a tots els malalts i socis d'AFATE difunts oficiada pel bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, a la parròquia dels Dolors, seguida per la trobada de socis, malalts i simpatitzants de l'entitat.


En esta trobada tindrà lloc la presentació d'una eina pensada per a l'estimulació dels malalts d'Alzheimer, un puzzle dissenyat i produït per l'empresa Jabil sobre una fotografia d'Òscar Lanau. Jabil ha volgut enguany implicar-se en la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer llençant este puzzle, que busca ajudar als malalts en la pràctica de les seues habilitats cognitives, i també amb l'organització d'un concert solidari a benefici d'AFATE, que tindrà lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell el mateix dia 21 en dos passis, a les 19.00 i a les 23.00 h, i que té com a preu d'entrada una col·laboració de 10 euros.

Este concert recuperarà el programa del tribut al grup britànic Queen que es va fer l'any passat amb motiu del dia de Santa Cecília, i estarà interpretat per la Banda Municipal de Música de Tortosa, dirigida per Juanjo Grau, i pel Cor LaBinota, sota la direcció de María Lombarte. Hi haurà diferents punts de venda d'entrades, que es podran adquirir per a qualsevol dels dos passis. Aquest concert compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa.


La regidora de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll, ha mostrat la seua satisfacció davant d'esta mostra de solidaritat per part de Jabil, als quals ha agraït la seua implicació, i ha posat de relleu les diverses demostracions solidàries que la ciutat ha fet durant estes passades Festes de La Cinta, com la recollida d'aliments duta a terme durant l'Ofrena de Flors i Fruits a la Mare de Déu, o la Caminada Solidària en favor de la lluita contra el càncer, entre moltes d'altres. Ripoll ha acompanyat en esta presentació de les activitats de la Jornada del Dia Mundial de l'Alzheimer a Ana Algueró, presidenta d'AFATE, i a Leandre Aymerich, director general de Jabil Packaging.

 

Participació