El ple d'Ulldecona aprova un bou capllaçat per Festes de Sant Lluc per primera vegada

La petició de la penya taurina organitzadora es va aprovar per nou vots a favor (PSC, Junts per Catalunya i PP), tres vots en contra (Fem Poble) i una abstenció (ERC)

Imatge d'un bou capllaçat a Santa Bàrbara
Imatge d'un bou capllaçat a Santa Bàrbara | AnimaNaturalis
Redacció
03 de setembre del 2019
Actualitzat el 04 de setembre a la 13:21h
Ulldecona va recuperar les festes amb bous per Sant Lluc l'any 2011. Vuit anys després d'esta recuperació de les celebracions taurines, l'Ajuntament ha aprovat en la última sessió de ple la realització d'un bou capllaçat, a petició de la penya taurina organitzadora. La proposta es va aprovar per nou vots a favor (PSC, Junts per Catalunya i PP), tres vots en contra (Fem Poble) i una abstenció (ERC).

Com que les Festes de Sant Lluc tenen autoritzades per llei la celebració de bous, es poden fer les diferents modalitats emparades per la llei, entre elles el capllaçat, com és el cas, tal com han apuntat fonts de la Generalitat.

Des de l'any 2010, la celebració de festes amb bous a Catalunya està regulada per la Llei 34/2010, d'1 d'octubre, que va derogar la Resolució de 12 de maig de 1989 sobre espectacles i festes tradicionals amb bous, correbous. Posteriorment, el Decret 156/2013 les reglamenta com a espectacles públics, per tal de garantir els drets, els interessos i la seguretat de les persones i la protecció dels mateixos animals.

Tot plegat arriba en un moment de pressió de moviments animalistes que demanen la prohibició d'estos espectacles taurins, especialment de modalitats com el capllaçat i l'embolat.