Una vuitantena de voluntaris recullen 255 kg de residus, sobretot plàstics, de platges del Perelló

Les organitzadores volen crear una fundació per recollir plàstics arreu del món i conscienciar sobre la necessitat de reduir-ne l’ús

Alguns del voluntaris durant la recollida, este diumenge.
Alguns del voluntaris durant la recollida, este diumenge. | Cedida
Redacció
02 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:14h
Una vuitantena de voluntaris van participar este diumenge en una recollida de plàstic a les platges del Perelló que va permetre retirar 255 kg de residus, majoritàriament plàstic, en només 700 metres de costa i en dos hores de feina. Els participants, tant adults com infants, van trobar sobretot ampolles, trossos de porexpan, palets per netejar les orelles, cordes i xarxes de pesca de nylon, fil de pescar, etc. “Algunes platges eren de difícil accés i per este motiu les brigades municipals no hi poden accedir”, han explicat els organitzadors.

La iniciativa, tal com apunten “va tenir molt bona acollida del públic assistent, la gent es va implicar molt en la causa, fins i tot ens van oferir una barca i dos caiacs per transportar més fàcilment les deixalles fins el punt d’inici”.
 

Els van oferir una barca i dos caiacs per transportar més fàcilment les deixalles fins el punt d’inici. Foto: Cedida



L’organització d’esta jornada es va dur a terme a títol particular, per part de Laura Baiges Sabaté i Èlia Planas Gabriel, amb la col·laboració de diverses associacions juvenils del poble del Perelló. “La jornada va sorgir arrel de la preocupació per les escandaloses quantitats de plàstics que es troben ara com ara en platges, rius, afluents, rieres, etc., tant de països desenvolupats com de països subdesenvolupats”, afirma Planas.

Actualment estan treballant en la creació d’una fundació, la qual s’anomenarà plastiFREEcame i anirà dirigida a fer recollides de plàstics arreu del món amb la finalitat de conscienciar i reduir l’impacte ambiental del plàstic.
 

El grup, amb els sacs de residus retirats de la costa. Foto: Cedida