Cau més aigua en un dia a l'Illa de Buda que en els últims 9 mesos

Es van registrar 1.057 llamps núvol-terra a Catalunya, dels quals 121 al Baix Ebre

Redacció
28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:00h
Mapa dels llamps registrats, a l'esquerra, i de la pluja caiguda este dimarts.
Mapa dels llamps registrats, a l'esquerra, i de la pluja caiguda este dimarts. | meteocat
Després de la tempesta, arriba l’hora de comptar litres, de tan preuada com va la pluja en esta temporada de sequera. I si hi ha un lloc del país que destaca per la precipitació acumulada és l’Illa de Buda, on en només un dia, este dimarts, va ploure més ahir dimarts que en els últims nou mesos. Al llarg del dia, l’estació automàtica de la xarxa del Servei Meteorològic de Catalunya va recollir 68,2 mm, mentre que del 27 de novembre fins dilluns passat només n’havia acumulat 57,7. Un repàs a la pluja acumulada ahir dimarts, que localment va ser intensa al centre i sud del país, mostra també que després de Canyelles i Olesa de Bonesvalls, al Garraf i Alt Penedés, el quart lloc del rànquing de poblacions on va caure més aigua l’ocupa l’Ametlla de Mar, amb 40,5 litres per metre quadrat i el cinquè el Perelló, amb 40,2 litres. A l’Aldea en van caure 31,6,  a Amposta 20,8 i a la Ràpita 18,4.

Les precipitacions van provocar inundacions urbanes i el tall de l’N-340 a l’Ampolla, a més d’algun problema a la línia R16 de Renfe per la caiguda d’un arbre. On sí que hi va haver un ensurt va ser a la central nuclear de Vandellòs II, que va aturar-se degut al tall d’una línia elèctrica de 400 kv motivada per les condicions meteorològiques, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear. Per altra banda, s’agrairà l'aigua caiguda als boscos i camps de conreu de secà, que patixen per l’escassetat.

La pluja va anar acompanyada de tempesta a molts sectors, sobretot prop del litoral. Es van registrar 1.057 llamps núvol-terra a Catalunya, dels quals 164 a l'Alt Penedès i 121 al Baix Ebre.