La Plataforma per la Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu la Pastora demanen nous compromisos contra més massificació eòlica

Exigixen més informació després haver tingut notícia de noves tramitacions que afectarien gairebé tots els pobles, sostenen

per Redacció, Gandesa | 22 d'agost de 2019 a les 18:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de reunir-se amb el nou govern del consell comarcal de la Terra Alta i amb responsables de la Denominació d’Origen Terra Alta, la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta i l'Ateneu Popular la Pastora han demanat nous compromisos per aturar qualsevol nou projecte eòlic a la comarca, i més després d’haver tingut notícia de noves tramitacions que afectarien gairebé tots els pobles, segons apunten en un comunicat, en què demanen informació sobre esta qüestió.

Concretament, demanen al nou govern del Consell Comarcal que es comprometa a defensar la moció contra la massificació eòlica ja aprovada i que face passes clares en este sentit “des de reunir-se amb les empreses promotores per mostrar la disconformitat a cap més instal·lació, exigir responsabilitats als càrrecs del Govern de la Generalitat que en tinguen competència i engegar els procediments legals necessaris per aturar-ho”, apunta el comunicat. També denuncien “la passivitat” del Consell Comarcal a l’hora de posar-se a treballar per tal que no hi puga haver cap més central eòlica.


També es dirigigen a la conselleria d’Empresa i Coneixement, liderada per Maria Àngels Chacón, després de comprometre’s a reubicar les centrals eòliques projectades a la ZDP redactant una nova llei. Des d’esta trobada, informen, “les promotores han seguit l’estratègia que ens va conduir a la massificació eòlica a la comarca, demanant el permís d’obres a diferents Ajuntaments i recuperant projectes que poden arribar a multiplicar el nombre de centrals eòliques”.

Defugint qualsevol estratègia partidista per la seua banda, es mostren disposats a “seguir creant una xarxa que bastisca una estratègia conjunta entre teixit associatiu, dinamitzadors econòmics i alcaldies de la comarca per tal d’aturar la massificació eòlica i aconseguir que no es construïsca ni es projecte cap més central”.


La Plataforma i l’Ateneu la Pastora denuncien que s’estan repetint els mateixos patrons de les primeres instal·lacions i no s’està tenint en compte l’evolució de la comarca durant els últims 15 anys “Hipotecar el futur de la comarca i regalar-la a empreses de l’IBEX 35 no serà la solució al greu problema de despoblament compartit per gran part de les zones rurals”, sostenen, per la qual cosa apel·len “a la mobilització de la comarca per avançar, debatre i construir un model allunyat de les necessitats del capital”.

 

Participació