Greu accident a l'AP-7 a Amposta en xocar un autocar i un turisme

Reobert el trànsit en els dos sentits de la marxa, després de vuit hores de l'accident

L'autocar accidentat a l'AP-7 a Amposta, en el moment de ser remolcat per una grua.
L'autocar accidentat a l'AP-7 a Amposta, en el moment de ser remolcat per una grua. | ACN
Redacció
20 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:49h
AMPLIACIÓ12.15 h| L'AP-7 ja està oberta també a Amposta en sentit nord. Situació normalitzada en tots dos sentits.

Ampliació11.20 h
| Segons investigacions dels mossos, en l'accident de l'AP-7 a Amposta queda clar que ha estat un xoc frontal i que l'autocar circulava en sentit sud correctament. El que estava situat en direcció contrària era el turisme. El que encara no se sap segur és el perquè. Hi ha les dues opcions: que estigués circulant en direcció contrària o que, circulant correctament hagi tingut algun problema i hagi quedat encarat en direcció contrària.
El trànsit ha estat restablert en sentit sud a les 10.45 però no en sentit nord on segueix tallat i desviant per la sortida 42 de l'AP-7.
 

El turisme sinistrat, retirat de la via. Foto: Cedida



AMPLIACIÓ 9.20h| El turisme circulava contra direcció
El conductor del turisme implicat al xoc frontal amb un autobús, que ha mort, circulava en contra direcció i ha estat el causant de l'accident. El turisme, de matrícula francesa, ha xocat frontalment amb l'autobús, de la companyia Alsa, que portava 32 persones, nou de les quals han resultat ferides. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les 4.25 hores. Les restes dels dos vehicles han ocupat els dos sentits de la via, al quilòmetre 328 de l'AP-7, a Amposta, un fet que juntament amb la pluja ha contribuït a dificultar les tasques per retirar els vehicles de la via.

Les nou persones ferides eren passatgers de l'autocar, sis menys greus i tres lleus, que s'han traslladat a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i l'hospital d'Amposta. 

Arran de la incidència s'han activat 14 patrulles dels Mossos, 8 dotacions dels Bombers de la Generalitat i 4 ambulàncies i el Servei de Suport Psicològic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa a l'afectació viària, a les vuit del matí l'AP-7 estava tallada a Amposta en tots dos sentits i es feien desviaments per l'N-340, per la sortida 41 en sentit sud i per la sortida 42 en sentit nord. 

Amb esta víctima, són 111 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

AMPLIACIÓ 08.30h | Un mort i nou ferits
El Servei Català de Trànsit informa que aquesta matinada hi ha hagut un sinistre mortal de trànsit a l’AP-7 al punt quilomètric 328  a Amposta. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 04.25 h.

Per causes que encara s'estan investigant, hi ha hagut una col·lisió frontal entre un autocar i un turisme. Segons les primeres informacions, el cotxe circulava contra direcció. A conseqüència del xoc, ha mort el conductor del turisme. Pel que fa als passatgers de l’autocar, hi ha hagut 9 persones ferides: 6 menys greus, 4 traslladades a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa i 2 traslladades a l’hospital d’Amposta; i 3 lleus, 2 traslladades a l’hospital d’Amposta i 1 traslladada a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Arran de la incidència, s’han activat 14 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 8 dotacions dels Bombers de la Generalitat i 4 ambulàncies i el Servei de Suport Psicològic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa a l’afectació viària, l’AP-7 està tallada a Amposta en tots dos sentits i es fan desviaments per l’N-340, per la sortida 41 en sentit sud i per la sortida 42 en sentit nord.

El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S'hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268 i a través del web victimestransit.gencat.cat.
 


INFORMACIÓ 07.45h | Greu accident a Amposta
Un autobus i un turisme han xocat esta matinada a l'autopista AP-7 al seu pas per Amposta. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, el sinistre s'ha produït al quilòmetre 328 cap a les 4.25 hores. Arran de la col·lisió, el conductor del turisme ha mort i nou persones han resultat ferides de consideració menys greu o lleu, segons el Servei d'Emergències Mèdiques, i han estat traslladades a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

A hores d'ara treballen en el sinistre 14 patrulles dels Mossos d'Esquadra i 8 dotacions dels Bombers.

L'autopista està tallada en els dos sentits. En sentit sud es desvia el trànsit per la sortida 41 i en sentit nord per la 42, cap a la carretera N-340 en els dos casos.

Continuarà més informació.