Els Agents Rurals salven un xot jove que havia caigut a terra a Móra d’Ebre

Han traslladat l'animal a un centre de fauna per a la seua recuperació

Exemplar recuperat a Móra d'Ebre.
Exemplar recuperat a Móra d'Ebre. | Agents Rurals
Redacció
13 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:42h
Els Agents Rurals han salvat un xot jove que havia caigut a terra, a Móra d’Ebre, i l’han traslladat a un centre de fauna per tal que puga recuperar-se. Tal com han explicat els Agents Rurals a les xarxes socials, en època de reproducció es poden trobar cries fora del niu. En cas que en trobeu alguna i no estiga ferida, no la recolliu. És millor dixar-la en un lloc elevat, perquè els pares continuaran alimentant-la.

El xot (Otus scops) és un ocell de la família dels estrígids d’uns 20 cms centímetres de llargada, plomatge entre grisenc i bru, amb bigotis ben marcats, que fa un crit planyívol característic.

l xot és un migrant transsaharià, que només fa estada als Països Catalans durant l'estiu, tot i que, a la costa, algun exemplar també hi roman a l'hivern.

Sovinteja en bosquets de la plana, en els boscos de ribera, en rases i fondals humits. També és freqüent en feixes arbrades i en parcs i jardins, on s'instal·la molt sovint, prop de les cases. Es localitza des de la plana fins a la muntanya.