Deltebre aprova un pressupost d'11 MEUR per a este 2014

CiU i PP voten en contra

Redacció
21 de febrer del 2014
El Ple de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat este matí el Pressupost Municipal per l’any 2014 que és de 11.038.000 € i que representa un augment de 54.000€ respecte al pressupost del 2013. Este augment es deu principalment a l’increment de la partida de l’IBI Urbana i els tributs de l’Estat.

Es tracta d’un pressupost "molt real", segons el Govern municipal, que té com a prioritats "mantenir els serveis que es presten des de l’ajuntament pel que fa a vies públiques, camins rurals, urbanització de Riumar i amb especial atenció als serveis socials".

Entre les inversions cal destacar les obres de millora de l’avinguda Esportiva i el Casal de l’Esport de Jesús i Maria. Segons el regidor d’Hisenda, Rogelio Tomàs, estos pressupostos “han estat molt complicats de preparar degut als canvis constants de les normatives i els temps de crisis que estem vivint”. L’Alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha destacat que els comptes han estat elaborats en un context econòmicament molt difícil tot i això “són uns pressupostos ben treballats, realistes, que compleixen amb el pla d’ajust aprovat satisfent l’objectiu d’estabilitat pressupostària”.

El grup de CIU ha votat en contra; el portaveu Lluís Soler explicava que “enguany no donem suport perquè basant-nos en l’informe econòmic financer són uns pressupostos poc responsables”.

D’altra banda el PP ha votat en contra perquè segons paraules del portaveu Tomàs Castells “tot i estar ajustats a la realitat, hi ha partides que ja han estat executades i obres pressupostades que ja s’han fet”.

El Ple també ha aprovat, amb els vots a favor d’ERC, PSC i PP i l’abstenció de CiU, la proposta de zonificació per al proper curs 2014- 2015, per tal de presentar-la al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que és qui ha d’autoritzar que la preinscripció per al proper curs es puga fer. La preinscripció per a P3 del proper curs d’educació infantil es farà a Deltebre d’acord amb la nova zonificació escolar, aprovada per la comunitat escolar i el ple de l’Ajuntament. El municipi s’ha dividit en 3 zones d’influència amb la finalitat d’apropar els centres al domicili familiar dels alumnes.