Amposta posa en marxa el nou servei de neteja viària i manteniment d’espais verds

La licitació de neteja i jardineria, que funciona des de l’1 d’agost, estrena maquinària i vehicles elèctrics

per Redacció , Amposta, 8 d'agost de 2019 a les 18:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Amposta ha posat en marxa el nou servei de neteja viària i manteniment dels espais verds de la ciutat. El servei, que es va iniciar l’1 d’agost, incorpora 20 vehicles nous i uns 30 operaris que s’encarregaran de la neteja i jardineria. Un dels aspectes que s’ha treballat en este nou servei ha sigut la sostenibilitat i la conscienciació: "Des de l’Ajuntament procurem l’excel·lència en el servei i tant el personal com l’empresa ho entenen. És per això serem tan estrictes com ens permet el plec de condicions", ha dit l’alcalde, Adam Tomàs. Coincidint amb l’inici d’esta licitació també s’ha posat en marxa la marca "Cuidem Amposta", que englobarà un seguit d’accions per responsabilitzar a la ciutadania sobre la neteja de la ciutat. "Volem que totes les persones se senten incloses. Tenim un projecte en comú que es diu Amposta, i volem que estiga molt neta", ha seguit Tomàs.

Amb el nou servei, la neteja viària i jardineria de la ciutat es dividixen en dos lots: el primer, que inclou tota la zona urbana d’Amposta i el Poble Nou, a més dels polígons, urbanitzacions, nuclis aïllats i espais verds perifèrics; mentre que el segon lot, que inclou el parc dels Xiribecs i el camí de Sirga, es destina a 5 membres del Centre de Treball Fundació Astres. Mirna Boix, directora de la Fundació, ha assenyalat que "per primer cop una licitació té en compte una empresa del tercer sector en un conveni, el que és un gran pas per a la reinserció al món laboral d’estes persones". La licitació del servei de neteja i manteniment dels espais verds es va atorgar en concurs públic a l’empresa Urbaser i a la Fundació Astres per un període de 5 anys i un cost de prop d’1.300.000 euros anuals.


Nous vehicles elèctrics
Un dels punts de la licitació comportava la compra de nova maquinària per part de l’empresa guanyadora, motiu pel qual s’incorporen 3 escombradores de mitja capacitat, una escombradora d’alta capacitat, un camió baldejador, 4 bufadors elèctrics silenciosos, un aspirador elèctric de residus urbans, 4 vehicles lleugers elèctrics, una furgoneta elèctrica, 2 carrets de neteja viària i una hidronetejadora d’alta pressió, a més de la maquinària i eines de jardineria. Estes màquines permetran l’escombrada manual, mecànica i mixta, a més d’aiguabatre i netejar amb aigua a pressió per la retirada de pintades o taques d’oli, entre d’altres.


Entre les noves mesures hi consta també la definició exhaustiva de les zones d’actuació, la introducció de mesures mediambientals i en matèria de sostenibilitat i l’aplicació de mesures de control de qualitat i penalitzacions.

 

Participació