La Guàrdia Civil intervé als furtius més de 60 quilos de marisc i peix il·legal del Delta de l'Ebre

La Guàrdia Civil en una jornada intervé als furtius més de 60 quilos de marisc i peix il·legal en el Delta de l'Ebre
La Guàrdia Civil en una jornada intervé als furtius més de 60 quilos de marisc i peix il·legal en el Delta de l'Ebre | Cedida
Redacció
07 d'agost del 2019
Actualitzat a les 15:48h

Agents de la Guàrdia Civil del Destacament de Protecció de la Naturalesa (DEPRONA) en el Delta de l’Ebre han culminat un operatiu amb l'objectiu d'interceptar pescadors furtius dedicats a l'extracció il·legal de marisc i la pesca de dorades i llobarros en la zona del Delta, per a després introduir-los en la cadena alimentària sense passar cap mena de control sanitari. Gràcies a aquest operatiu s'han intervingut més de 60 quilos de peix.

En un d'estos operatius realitzat a finals del mes de juliol, es va descobrir com un mariscador habitual de tellerina, abandonava la zona de captura amb mes de 6 quilos de producte sense disposar de la guia de transport, amb la intenció de vendre-ho a compradors de la zona, per la qual cosa es va procedir al decomís del producte i en comprovar que els exemplars es trobaven vius van ser retornats al mar en la zona d'extracció.

A continuació durant la tard/nit d'aquest mateix dia, a la Badia dels Alfacs es va detectar una persona resident a Castelló que havia capturat més de 20 quilos de cranc blau, amb la intenció de traslladar-los fins al seu lloc de residència sense disposar de cap mena d'autorització, llicència de mariscador i sense tenir previst passar els controls sanitaris necessàries, perquè el producte pogués arribar en condicions òptimes al consumidor.
Durant la matinada, va ser localitzat un vehicle en el refugi de pesca del canal de la Gaita i després d'establir una discreta vigilància es va descobrir com una persona s'ocultava sota un pont en l'accés a la Encayissada i es disposava a pescar aprofitant l'horari nocturn per a passar desapercebut. Una vegada va ser identificat, se li va aprehendre 2 exemplars de llobarro i 3 dorades, els quals una vegada comprovada la seva idoneïtat per al consum humà, van ser lliurats a un centre benèfic de la província.

Per a finalitzar en la Bahia dels Alfacs, en la zona denominada La Tancada, van sorprendre dos individus amb residència a la província de Terol, els quals es trobaven mariscant sense llicència, intervenint-los 30 kg. de cranc blau.
Com a resultat d'aquestes intervencions, es van intervenir més de 60 quilos de peix, formulant les corresponents denúncies davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.