El capellà Jordi Bertomeu, investigador de casos de pedofília dins l’Església, portarà enguany l’estendard de la Cinta

La processó en honor a la patrona de la ciutat se celebra l'1 de setembre

El capellà tortosí Jordi Bertomeu.
El capellà tortosí Jordi Bertomeu. | Cedida
Redacció
05 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:37h
El capellà tortosí Jordi Bertomeu ha estat designat pel primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta de Tortosa Josep Maria Utgés com a portador de l’estendard principal en la processó del dia de la patrona de la ciutat en les properes Festes Majors, el pròxim 1 de setembre.

Bertomeu és doctor en dret canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Des del 2002 és vicari judicial de la Diòcesi de Tortosa i professor de dret canònic de l’Institut Superior de Ciències Religioses. El 2012 va ser nomenat oficial de la Secció Disciplinar de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. L’abril de l’any passat va ser nomenat pel papa Francesc prelat d’honor de Sa Santedat, una designació que es va entendre com a reconeixement a la labor del tortosí com a home de confiança del papa en les investigacions internes sobre casos de pedofília o l’abús sexual a menors, en este cas perpetrats per representants eclesiàstics.

L'arxiconfraria, fundada fa més de 400 anys durant l'etapa del bisbe Lluís Tena, té com a fonament fundacional “fomentar el culte públic i la devoció a la Mare de Déu de la Cinta”, escollida l'any 1863 per l'ajuntament com a patrona de la ciutat. Entre una de les accions més destacades del seu calendari d'activitats anuals està l'organització de la Processó el Dia de la Cinta, que acaba amb la sempre multitudinària entrada de la relíquia a la catedral de Tortosa.