JuntsxCat denúncia la pujada de sous del nou Govern del Consell Comarcal de la Terra Alta

Lamenten que el nou Govern liderat per ERC està fent "el contrari" del que van dir en campanya

Consell Comarcal de la Terra Alta
Consell Comarcal de la Terra Alta | Google Street View
Redacció
05 d'agost del 2019
Actualitzat a la 13:46h
El grup de Junts per Catalunya al Consell Comarcal de la Terra Alta denuncia "l'increment generalitzat de sous i retribucions" del nou l'equip de govern del Consell Comarcal de la Terra Alta, fins a 4.000€ més a l'any. Asseguren que la primera decisió del nou equip de govern, conformat per ERC, la UPTA, la FIC, Entesa i l'Agrupació d'Electors de Bot, ha estat "assignar un sou per a tots i cadascun dels membres de govern, incrementant la despesa dels càrrecs polítics".

Tal i com va destacar el portaveu del grup i alcalde de Gandesa, Carles Luz, "la política exigeix una dedicació que com a tal ha de ser remunerada, però la política també hauria de ser sinònim d'ètica i de coherència, i això a l'equip de govern del Consell Comarcal ha desaparegut", exposa en una nota de premsa.

Segons JuntsxCat, durant la campanya electoral de les passades eleccions municipals, els qui ara governen al Consell Comarcal van fer campanya contra els sous de l'antic equip de govern, "fent cinisme, partidisme i demagògia, fins al punt que avui fan justament el contrari del que van dir que farien fa un mes, en la mateixa constitució del ple del Consell", va remarcar Luz.

Finalment, el portaveu de Junts va recalcar que "per nosaltres, l'ètica i la coherència són dos valors necessaris en un moment en el que la gent no creu amb els polítics, per això no entenem com hem passat del 'jo no cobraré mai un euro del Consell Comarcal’ a beneficiar-se'n; per això hem votat en contra."

A més, segons JuntsxCat "per a l'actual equip de govern del Consell Comarcal de la Terra Alta hi ha electes de primera i de segona". Per una banda els de govern, mitjançant salaris, i per l'altra els de l'oposició, als quals se'ls hi redueix les petites compensacions per la seua tasca d'assistència i preparació dels plens, comissions i necessària fiscalització de l'actuació del govern.