Riba-roja impulsa un got reutilitzable per estalviar 300 quilos de plàstic durant la Festa Major

Es podrà adquirir a la barra del ball i dels actes, es vendrà a 1 euro i no serà retornable.

Presentació dels gots reutilitzables.
Presentació dels gots reutilitzables. | Cedida
Redacció
05 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:13h
L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre promou per aquesta edició de les festes majors el got reutilitzable, una mesura amb la que vol estalviar 300 quilos de plàstic d’un sol ús que, en paraules de la regidora de Joventut, Maria Franquet, i de regidor de Medi Ambient, Lluís Busom, “és una animalada!”.

La iniciativa va sorgir en una de les reunions preparatòries dels actes, quan va arribar el torn de fer la previsió de compra dels gots de plàstic que l’Ajuntament necessitarà pels actes de festa major als quals es dóna algun tipus de beguda: el sopar de producte local Menja’t, la tarda de Carnaval d’estiu, els de la cervesa que se serveix durant algun espectacle o activitat, com el VoleiFang... Això són uns 500 gots per acte, a més del miler de gots de cubata que cada nit, durant 7 dies, es gasten a la barra del ball, a la pista d’estiu. “Vam fer números: vam pesar un got de plàstic com el que s’utilitza i multiplicat per la previsió de gots van sortir 300 quilos de plàstic!!”, diu Franquet.

El got reutilitzable, que es vendrà a 1 euro i no serà retornable, es podrà adquirir a la barra del ball i dels actes, i anirà inclòs amb el tiquet del Menja’t. El seu disseny segueix la línia de la marca local Som Riba-roja, amb els atributs del municipi: Som Cultura Viva, Som Qualitat, Som Medi Ambient, Som Figots i Figotes... i Som Reciclatge. A més, per aquesta primera edició del got de festes majors s’ha escollit el color lila, un color associat a la lluita per a l’eradicació del sexisme, ja que esta també és una altra de les novetats destacades de les festes d’enguany

Un petit gest de gran valor

La intenció del Govern municipal es fer una edició del got reutilitzable de festes cada any. Es tracta de fer “més sostenibles les nostres festes majors, amb petits gestos com este amb els que tots podem contribuir a frenar el canvi climàtic”, diu el regidor de Medi Ambient riba-rojà, Lluís Busom, que recorda que “no només són els 300 quilos de plàstic que es deixaran de consumir, és també l’energia que es necessita per a la seua producció a Xina, més el combustible i la contaminació del seu transport, més la gestió posterior del residu plàstic... Siguem conscients que aquest és un petit gest de gran valor”, conclou.