El segon Piromusical de l'Ebre, plat fort de les Festes Majors de Deltebre

Deltebre celebrarà la seua Festa Major del 9 al 18 d'agost

Cartell de la Festa Major de Deltebre
Cartell de la Festa Major de Deltebre
Redacció
01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:09h
Del 9 al 18 d’agost Deltebre celebrarà la seua Festa Major amb un ampli ventall d’activitats dirigides a tots els públics i que tindran, amb la segona edició del Piromusical de l’Ebre, un dels punts àlgids de la festa.

Durant estos darrers anys s’han incorporat novetats a la Festa Major, com són el cas de la baixada dels “AutosLocos”, el gran tobogan aquàtic i els correbars, que es mantindran en esta edició. A banda, evidentment, de les tradicionals nits de ball i espectacles taurins que es realitzaran durant els diferents dies de la festa.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït la tasca realitzada per part de la Comissió de Festes i la Comissió de Bous en l’organització de les diferents activitats que conformen el programa de les Festes Majors de Deltebre. A la vegada, l’alcalde ha posat en valor que “la consolidació de les novetats que hem anat introduint durant estos darrers anys i l’aposta per un esdeveniment de referència al territori com és el cas del Piromusical de l’Ebre”.

Enguany la pregonera serà Imma Juan i Franch, exalcaldessa de Deltebre entre els anys 2001 i 2006, i única alcaldessa de la història del municipi. Soler ha explicat que “és de relleu posar de manifest la importància del paper de les dones de Deltebre i del Delta en el desenvolupament del nostre municipi i territori”. De fet, Soler ha detallat que “l’exalcaldessa Imma Juan, atenent a les seues anteriors responsabilitats a l’Ajuntament de Deltebre, representa esta figura de contribució municipal i de normalització del rol de la dona a les institucions”.

La resta de la programació

A banda de les corresponents activitats esmentades amb anterioritat, també es realitzaran altres esdeveniments com són el cas de les diades de les Dones, la Gent Gran i els Quintos i Quintes, com també de la nit del teatre, el concurs de Tir al Plat, festes infantils, i els corresponents actes religiosos, culturals, esportius i de sector primari.

La nova regidora de Festes, Equipaments i Actes, Carme Franch, ha animat a la ciutadania “a participar activament en els diferents actes que es celebraran durant tots els dies i a gaudir els dius festius amb la germanor i amb la bona convivència que caracteritza als veïns i veïnes de Deltebre”.

El Punt Lila, present a les Festes Majors

Igual com l’any passat, el Punt Lila seguirà estan present als esdeveniment festius de la Festa Major. De fet, enguany s’ha obert una borsa de col·laboradors i col·laboradores que ja compta amb una trentena de voluntaris que, conjuntament amb professionals de l’àmbit, donaran cobertura als diferents actes amb més presència de gent.

En este sentit, la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha detallat que “hem apostat per seguir enfortint la presència del Punt Lila, i hem dotat el servei amb professionals de l’àmbit i amb col·laboradors i col·laboradores per tal d’evitar les actituds i agressions sexistes”. A més, tal com ha explicat Giménez “el Punt Lila no només estarà present a les Festes Majors, sinó també en altres esdeveniments festius i d’oci com, per exemple, el darrer Rock N’ Riu”.