Este és el nou cartipàs del Consell Comarcal del Montsià i els sous dels consellers

En este mandat s’han distribuït els serveis en cinc grans àrees i dues vicepresidències

Els consellers que formaran part del ple durant este mandat
Els consellers que formaran part del ple durant este mandat | Cedida
Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:45h
El Consell Comarcal del Montsià va celebrar, el passat 23 de juliol, el ple d’organització. En este mandat s’han distribuït els serveis en cinc grans àrees i dues vicepresidències amb l’objectiu d’agilitzar els processos i guanyar en eficiència, de forma que es puga donar resposta als ajuntaments i a la ciutadania amb més celeritat. Segons les declaracions del president de l’ens, Joan Roig, “la nova distribució de l’ens ha de permetre donar una atenció més pròxima als ajuntaments de la comarca i a la ciutadania que és un dels eixos de govern de la nova legislatura”.

Les cinc grans àrees són: Hisenda, Serveis a les persones, Medi ambient, agricultura i assistència als municipis, Promoció econòmica i Afers Interns, bon govern i administració digital. Dins d’estes grans àrees, destaquen els següents àmbits de nova creació: Polítiques d’Igualtat i LGBTI (Sònia Tomàs), Transparència i accés a la informació, bon govern i administració digital (Josué Pozo) i Protecció civil juntament amb Medi ambient (Miquel Subirats).

A estos àmbits s’hi han d’afegir Serveis Socials (Araceli Villalbí), Ensenyament (Núria Marco), l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià (Èrika Ferraté), Cultura i esports (Joan Bertomeu), Hisenda (Alfred Paredes), Assistència als municipis, habitatge i consum (José Antonio Tíscar), Joventut (Sònia Tomàs), Afers Interns (Manel Crespo), Viver d’empreses (Ester Martí) i Agricultura i turisme (Ernest Rillo).

El ple va aprovar la dedicació del 70% del president de la corporació, Joan Roig, amb una retribució anual bruta de 31.756 euros, i de les dues vicepresidències. La vicepresidència primera és per a la rapitenca Èrika Ferraté, que tindrà una dedicació parcial del 30% i rebrà una retribució anual bruta de 19.040 euros, i la vicepresidència segona és per a l’ampostina Núria Marco, que tindrà una dedicació parcial del 19% i rebrà una retribució anual bruta d’11.220 euros.

La resta de consellers no tindran dedicació, sinó que cobraran en règim d'indemnitzacions per assistències a les sessions ordinàries de ple (180 €), per assistència a les comissions informatives (72 €), per assistència a les juntes de portaveus (200 €) i per assistència a les sessions de la junta de govern (270 €).

També es va donar coneixement dels portaveus dels grups polítics que formen part del Consell Comarcal: Per part d’ERC-AM, la regidora de l’Ajuntament de Godall, Araceli Villalbí, per part de Candidatura de progrés, Francesc Miró, candidat d’aquest grup a l’Ajuntament d’Amposta, per part de Junts, l’alcalde de la Galera, Ramon Muñoz, i per part d’En comú guanyem, el regidor de l’Ajuntament de la Sènia, Pau Garcia.

Així mateix es va aprovar la designació de Manel Lombarte com a gerent, la periodicitat de les sessions dels òrgans de govern i els representants del Consell Comarcal a altres institucions.