L'empresa de cosmètics d'arrel terraltina que ven arreu d'Europa

Entrevistem FRESHLY COSMETICS que té els seus magatzems al polígon industrial de la capital de la Terra Alta

31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:29h
Els tres socis fundadors de Freshly Cosmetics
Els tres socis fundadors de Freshly Cosmetics | Cedida
Iniciem amb esta entrevista una sèrie sobre el despoblament rural elaborada per l'escriptor i historiador de Gandesa Anton Monner. En la primera d'estes entrevistes els protagonistes són els fundadors de FRESHLY COSMETICS, que té els seus magatzems al polígon industrial de la capital de la Terra Alta.

DESPOBLAMENT RURAL

Un clar exemple per combatre el despoblament rural a les comarques que el pateixen,  el tenim amb el centre logístic de l’empresa FRESHLY COSMETICS que té els magatzems al polígon industrial de Gandesa, encara que les oficines principals estan ubicades a Reus. A Gandesa hi treballen 18 persones amb perspectives de creixement, dedicades a la distribució de les vendes. Totes aquests treballadors, i els nous a incorporar en el futur, resideixen a Gandesa i a altres pobles de la Terra Alta. Les oficines de vendes les tenen a Tecnoparc de Reus on hi treballen actualment 68 persones.

Els socis fundadors, que els veiem a la fotografia son d’esquerra a dreta, Joan Miralles, Mireia Trepat i Miquel Antolín. La facturació de l’empresa que hom espera arribar per l’exercici del 2019 és de 9M/euros.

Faig una entrevista a la Sra. Elena Herrera, brand manager, i a les meves preguntes em respon el següent:


-Vostès fan les vendes per internet i intueixo que tenen molt moviment. Com es pot aconseguir posar en marxa un negoci com este tan allunyat dels centres de consum?

Freshly Cosmetics és un model 100% online i això permet que, tot i no estar instal·lats en el centre neuràlgic de Catalunya, es puguem ampliar les vendes a través del e-commerce. És a dir, nosaltres mateixos controlem el procés des de la formulació del producte fins l’entrega al client. Treballem molt en la logística, tant en la preparació de les comandes en un centre de més de 600 m2, com en les entregues ràpides i eficaces. Mai hauríem imaginat que una idea que va començar sent molt petita ara creix constantment i de forma continuada. Som plenament conscients que s’ha aconseguit gràcies a la rapidesa en què ens comuniquem amb el client final i és conseqüència a ser un model online, poder vendre els nostres productes arreu d’Europa.

-Com ha estat possible que s’hagen instal·lat a esta Ciutat?

Triar el lloc va ser un dels primers punts claus que vam haver de considerar i després de contemplar diferents llocs de Tecnoparc de Reus era l’opció més s’adequava a les nostres necessitats. Es tracta d’unes oficines per nous emprenedors que desitgen posar en marxa petits projectes. Ens vam instal·lar al Tecnoparc en un despatx per a dues persones i el creixement del negoci ens va obligar a llogar més espais propers. Ha estat molt engrescador veure com estàvem creixent i cada cop el negoci s’engrandia i per tant necessitàvem ampliar amb altres locals i més personal. Així hem fet possible l’empresa que actualment formem Freshly Cosmetics.

"Actualment el nostre centre logístic el tenim a Gandesa i l’equip que treballa a l'empresa, 80 en total, és de la zona i pobles del voltant i"

-Son vostès els fabricants dels productes que comercialitzen?

La mare d’un dels fundadors elaborava sabons artesanals a Batea i d’aquí va sorgir la idea d’emprendre el negoci. Vam començar amb un petit magatzem al poble i, poc a poc, a requeriment de l’augment de vendes ens vam veure obligats a ampliar el centre logístic per poder atendre i cobrir les necessitats de distribució ràpida i eficaç, com a conseqüència de la internacionalització de la marca i l’ampliació de referències de nous productes.

Actualment el nostre centre logístic el tenim a Gandesa i l’equip que hi treballa és de la zona i pobles del voltant i és pel qual estem satisfets de ser un referent comercial i potenciador de moviment econòmic de la comarca. Tot l’equip dels que formem i tirem endavant l’empresa som més de 80 en total entre els que treballem a Reus i a Gandesa.

-Quins son els mercats on venen els seus productes?

Quan vam començar només veníem a la península i Balears. Vam ampliar les vendes a les illes Canàries i actualment fem vendes i enviem els cosmètics a diversos països d’Europa. Vam començar pels mercats italià i anglès i darrerament ens hem focalitzat a França, amb perspectives d’ampliar altres països.

"entenem que estem ajudant a la comarca creant llocs de treball i serveis addicionals que activen la seva economia"

-Son conscients de la importància que té una empresa com la de vostès muntada a una comarca en regressió demogràfica?

Des de Freshly sempre animem a tothom que té una meta a escometre i que treballi fins a aconseguir-la. A estes alçades, som plenament conscients que els somnis es poden fer realitat però gràcies al compromís i dedicació de tot l’equip de la nostra marca estem sent un referent en el sector del cosmètic. I complementàriament entenem que estem ajudant a la comarca creant llocs de treball i serveis addicionals que activen la seva economia.

Nota de l’autor:
Aquesta nova empresa, instal·lada a Gandesa, de l’any passat, resulta un clar exemple innovador i audaç per on es podria dirigir l’economia comarcal. Seria un complement d’alguns sectors que ja funcionen amb força i mouen l’economia a una zona amb clar despoblament, com son la viticultura i l’oli amb més de 70 empreses exportadores arreu del món, a més d’altres com els manufacturats del paper, les agroalimentàries, la dels productes de neteja, i reciclatges metàl·lics, de plàstics i de paper.