Una empresa d'elevadors d'Amposta compra les instal·lacions de Lamicat

La transacció, tancada per uns 2 MEUR, permetrà Manain Elevació traslladar-s'hi i ampliar les seues actuals instal·lacions

Interior de les instal·lacions de Lamicat en funcionament l'any 2010 en una imatge d'arxiu.
Interior de les instal·lacions de Lamicat en funcionament l'any 2010 en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:44h
L'empresa ampostina Manain Elevació ha comprat les instal·lacions de l'empresa Lamicat, que va tancar portes l'any 2013 al polígon de l'Oriola. Adquirida a la immobiliària Solvia, la propietat consta d'una parcel·la de 40.000 metres quadrats i una nau de 8.000. Tot i que el comprador no ha volgut revelar públicament el cost de l'operació, la transacció s'ha tancat per uns 2 milions d'euros segons ha pogut saber l'ACN de diverses fonts. Amb esta adquisició, Manain preveu traslladar les seues instal·lacions actuals, també al polígon de l'Oriola, i així poder ampliar la seua activitat amb voluntat de potenciar les vendes en l'àmbit internacional. La instal·lació de Lamicat a Amposta va ser una aposta de l'anterior govern municipal de CiU que va acabar fracassant malgrat el teòric suport de la Generalitat al sector de la fabricació de compòsits.

Tot i que supera les seues necessitats d'espai, el gerent de Manian Elevació, Albert Borràs, ha explicat que l'empresa ha vist l'oportunitat i ha decidit comprar les instal·lacions. La idea és reformar-les per traslladar-s'hi. "Tenim una nau al polígon i ens ha quedat petita", admet. En este sentit, Borràs ha destacat que la nau disposa de cabines de pintura per a maquinària gran i que la zona d'oficines es troba prou ben dimensionada.

Dedicada a la compra-venda i lloguer de maquinària d'elevació i construcció, Manain Elevació ocupa actualment 24 persones i factura entre 9 i 10 milions d'euros anuals. Segons Borràs, la posada en marxa de les noves instal·lacions donarà feina a unes 30 persones, xifra que esperen incrementar fins les 40 en un any. Tot i que l'Estat espanyol i Portugal suposen un gruix important de les vendes, la societat aspira a incrementar la seua activitat internacional. De fet, ha explicat Borràs, venen també a la resta d'Europa, Sud-Amèrica, Àsia o Nova Zelanda.

Amb el traspàs de les instal·lacions de Lamicat al polígon de l'Oriola es tanca el capítol d'un dels fracassos empresarials més sonats a la ciutat d'Amposta dels últims 20 anys. Integrada per diverses empreses del món de la nàutica i els compòsits, Laminats de Catalunya SA havia de ser la referència nacional de la indústria del sector, donant servei tant a empreses constructores de vaixells com a les energies renovables. Quan l'empresa va entrar en concurs de creditors després de cessar l'activitat el 2013, tant la nau com els terrenys van quedar en mans del Banc de Sabadell. 

L'activitat de Lamicat va permetre impulsar també, a través de l'empresa vinculada Amposta Tecnològics, la instal·lació el Centre Tecnològic del Compòsit (CETECOM) al mateix polígon de l'Oriola,. Malgrat el públic i teòric suport de la Generalitat a la iniciativa, a partir del tancament de l'empresa, l'Ajuntament d'Amposta va haver d'assumir la seua gestió. El passat 2016, el consistori va signar un conveni perquè s'integrés a la xarxa d'Eurecat, el Cenre Tecnològic de Catalunya, perquè continués investigant sobre estos materials i transferir la recerca produïda arreu del país a les empreses de les Terres de l'Ebre.