La dansa i la música protagonitzen la sisena edició del cicle Ebre, Música & Patrimoni

El programa inclou vuit experiències interdisciplinars ubicades sempre en escenaris patrimonials, i que contribuïxen a la reinterpretació dels mateixos espais on es realitza cada activitat

Imatge de promoció de la nova edició del festival Ebre, Art i Patrimoni que lidera el Museu de les Terres de l'Ebre.
Imatge de promoció de la nova edició del festival Ebre, Art i Patrimoni que lidera el Museu de les Terres de l'Ebre. | Cedida
Redacció
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 20:34h
Després que la il·lustració protagonitzés l’any passat el festival Ebre, Art & Patrimoni, enguany la música en torna a ser la protagonista. En esta nova edició d’Ebre, Música & Patrimoni, el festival presenta 8 espectacles de petit format on la dansa, la videodansa, l’expressió corporal i les performances es fusionen amb el teatre, els llibres, la cultura popular, l’art, la memòria, etc. En conjunt 8 experiències interdisciplinars ubicades sempre en escenaris patrimonials, i que contribuïxen a la reinterpretació dels mateixos espais on es realitza cada activitat.

Els espais participants al festival són el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, el de la Pauma del Mas de Barberans, el del Mar a la Ràpita, el centre d'interpretació de la Terrissa de la Galera, el de les Barraques del Delta a Sant Jaume d'Enveja, Ca Don Joan de Vinebre, el centre del COMEBRE de Vilalba dels Arcs, i el Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta.

Els organitzadors -la xarxa territorial del Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre, encapçalada pel Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura– conviden a visitar les activitats organitzades en els mesos de juliol, agost i setembre i a descobrir l’oferta d’exposicions i de continguts que acollen de forma permanent els museus i centres d’interpretació que participen en el cicle, amb un programa pensat per gaudir pausadament de la diversitat del patrimoni i la cultura de les Terres de l’Ebre. Les activitats són gratuïtes i estan adreçades a qualsevol amant del patrimoni i la música, gent curiosa, famílies i turistes.

Amb els dos cicles Ebre, Art & Patrimoni i Ebre, Música & Patrimoni, "es pretén apropar el paisatge, la història, les formes de vida i el ric patrimoni del territori a la ciutadania, creant  sinèrgies transversals i irrepetibles", exposa l'organització. I això, tant en el sentit patrimonial i artístic mitjançant la fusió de llenguatges i disciplines, com en el caràcter lúdic i informal de la programació.

I és que l’estiu i el temps de lleure esdevenen una oportunitat per visitar els museus i els centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre i gaudir d’estes vuit propostes que ajudaran al públic a descobrir l’ampli ventall de possibilitats que oferixen el maridatge de la dansa,  la música i el patrimoni, ubicats en espais singulars i evocadors de les Terres de l’Ebre.

PROGRAMA D’ACTES
MUSEU DEL FERROCARRIL
MÓRA LA NOVA
“ABANS DEL VIATGE”
Lloc: Torre de l’Enclavament-Punt d’acollida del Museu del Ferrocarril
Dat. 27 de juliol a les 20 h.
 
MUSEU DE LA PAUMA
MAS DE BARBERANS
“EL RACÓ DE LA JOTA AL RACÓ DELS ARTESANS”
Lloc: Plaça de l’Església
Dates: Dissabte 3 d’agost a les 20 h. I diumenge 4 d’agost a les 19.30 h.
 
CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA TERRISSA DE LA GALERA
LA GALERA
“CERÀMICA EN DANSA”
Lloc: Terracota. Centre d’Interpretació de la terrissa de la Galera
Data: 9 d’agost a les 21 h.
 
CA DON JOAN
VINEBRE
“ANOD”
Lloc: Ca Don Joan
Data: 25 d’agost a les 20 h.
 
COMEBE
VILALBA DELS ARCS
“JUSTO DANSA TEATRE”
Lloc: Espai Històric “Mirador del Bassot”
Data: 21 de setembre a les 19 h.
 
MUSEU DE LA MAR DE L’EBRE
SANT CARLES DE LA RÀPITA
“KOINÉ”
Lloc: Plaça Agustí Vizcarro-Museu de la Mar de l’Ebre
Data: 21 de setembre 2019
 
CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LES BARRAQUES DEL DELTA
SANT JAUME D’ENVEJA
“MEMÒRIES LÍQUIDES. VEUS DELS RENTADORS”
Lloc: Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta
Data: 22 de setembre de 2019 a les 19.30 h
 
MUSEU DE LES TERRES DE L’EBRE
AMPOSTA
“H2O”
Lloc: Embarcador fluvial d’Amposta
Data: 28 de setembre a les 20 h.