El Suprem rebutja el recurs d'Aragó contra el pla hidrològic de les conques internes catalanes

L'Aragó acusava la Generalitat d'haver-se extralimitat territorialment incloent rambles meridionals al sud del Delta de l'Ebre

Tram final del riu Ebre des de l'aire.
Tram final del riu Ebre des de l'aire. | Sofia Cabanes
Redacció
18 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:57h
El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs del govern d'Aragó contra el decret que va aprovar el Pla de Gestió del districte de conca fluvial de Catalunya per al període 2016-2021. Este decret va aprovar el pla hidrològic de les conques internes catalanes que va elaborar la Generalitat.

El tribunal argumenta que este decret del govern no és cap reglament que desenvolupe o complemente una llei, i per tant no cal un informe preceptiu del Consell d'Estat, com argumentava l'Aragó. També apunta que Catalunya té competències per fer este tipus de plans, segons l'Estatut, i que haurà de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui es pronuncie al respecte, ja que també està recorregut allà per l'executiu aragonès.
Segons el Suprem, per aprovar este decret no calia un informe del Consell d'Estat, però sí un del Consell Nacional de l'Aigua, que sí que es va demanar. 

En tot cas, insisteix que Catalunya és la competent per elaborar i aprovar plans sobre conques hidrogràfiques compreses íntegrament en el seu territori. Aragó acusava la Generalitat d'haver-se extralimitat territorialment incloent rambles meridionals al sud del Delta de l'Ebre, però el tribunal considera que el govern aragonès no ha precisat ni concretat esta extralimitació.