Els regants de l'Esquerra de l'Ebre restringixen un 15% l'aigua de reg per la sequera

La mesura, que es començarà a aplicar la pròxima setmana, ha de permetre compensar el descens de reserves i garantir la disponibilitat d'aigua en el punt àlgid de la campanya

Imatge del Canal de l'esqueera del riu Ebre
Imatge del Canal de l'esqueera del riu Ebre | ACN
Redacció
05 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:42h
La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre restringirà un 15% l'aigua per a reg a partir de la pròxima setmana com a conseqüència de la sequera que afecta la conca. La mesura, aprovada per la Junta de Govern de l'entitat celebrada este dijous i que es començarà a aplicar a partir de la pròxima setmana, ha de permetre compensar el descens de reserves i garantir "la disponibilitat del recurs en la totalitat de la zona irrigable en el punt àlgid de la campanya", segons ha informat en una nota de premsa.

Els informes dels serveis tècnics de l'entitat han alertat d'una situació d'excecpcionalitat per un període hidrològicament molt sec, amb elevades temperatures i una pluviometria molt escassa en comparació als anys anteriors. Això, a més, provoca una disminució dels cabals disponibles i afavorix la proliferació d'algues que dificulten la gestió de l'aigua per al regadiu.

Segons subratllen els dirigents de la Comunitat, la restricció té un caràcter "preventiu" i s'aplica amb voluntat de gestionar l'aigua "sota els criteris de màxima eficiència i estalvi".