La plataforma de la mosca negra celebra que es done a conèixer la plaga però tem que s'espante el turisme

El quart tractament contra la plaga es fa amb retard perquè els mitjans aeris treballaven en l'extinció del foc de la Ribera d'Ebre

per Redacció, Benifallet, 3 de juliol de 2019 a les 15:57 |
La plaga de la mosca negra que afecta greument des de fa anys els pobles riberencs de l'interior de l'Ebre s'ha viralitzat arran de l'incendi de la Ribera d'Ebre. Que l'insecte piqués personalitats polítiques i mediàtiques ha servit per posar el focus informatiu sobre la plaga i se'n parla aquest dies arreu del país, un fet que entomen amb satisfacció des de la Plataforma d'Afectats de la Mosca Negra. La plataforma assenyala però que les mosques negres no limiten la quotidianitat tot el dia i defuig alarmes mediàtiques que puguen espantar els turistes. El quart tractament amb BTI sobre les larves es fa este dimecres, també amb retard perquè els mitjans aeris treballaven en l'extinció del foc. Queda un cinquè tractament que es farà en tres setmanes.
 
"Fantàstic que haja picat el conseller Buch i sembla que al president també perquè així quan senten a parlar del tema sabran que és seriós i s'ha d'encarar, que no està controlat", ha dit Mestre. "És bo perquè així han pogut palpar en primera línia la realitat que tenim aquí", ha afegit. Es demostra, consideren des de la plataforma, que la problemàtica s'havia menystingut. "Estava oblidat. És un problema que afecta a la població i a la salut de la gent que vivim aquí", ha recordat el portaveu. 

Els matins i les tardes seguixen sent incompatibles amb les rutines als pobles de la riba de l'Ebre, a l'interior. Al delta de l'Ebre, la salinitat de l'aigua del riu fa que la mosca negra no s'haja propagat igual que Ebre amunt. Ara bé, des de l'entitat reclamen que no es magnifique l'afectació ni es face una alarma excessiva que puga espantar el turisme. "S'ha de tindre clar l'horari d'afectació de la mosca", ha demanat Mestre. Apareixen a primera hora del matí i quan el sol cau fins que es fa de nit. Tampoc a durant el mes d'agost sol atacar de la mateixa manera, es creu que per la pròpia biologia de la mosca negra les poblacions es redueixen. "És important que no desinformem perquè el poc turisme que tenim, si l'espantem no anem bé", ha apuntat.

 

 

Participació