La plataforma Rebrotem prepara les accions per canalitzar els ajuts als afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

Micromecenatges, gestió forestal, reparació d'explotacions agràries i concerts solidaris són algunes de les primeres propostes

El lema de "Sóc de Pagès" a la samarreta d'un dels membres de la plataforma Rebrotem durant la reunió de treball que han fet a la Torre de l'Espanyol.
El lema de "Sóc de Pagès" a la samarreta d'un dels membres de la plataforma Rebrotem durant la reunió de treball que han fet a la Torre de l'Espanyol. | ACN
Redacció
02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:09h
La plataforma Rebrotem ha fet, este dimarts, la primera reunió per començar a dèficit les accions amb què volen canalitzar tots els ajuts que estan rebent i se'ls esta oferint als afectats de l'incendi de la Ribera d'Ebre. La prioritat és fer arribar ajuda econòmica als damnificats i aviat s'engegarà una campanya de micromecenatge. "Hi ha persones que ho han perdut tots i ara mateix necessitem ajudar urgentment a esta gent", ha remarcat Roger Heredia, portaveu de Rebrotem. La plataforma aglutina l'entitat GPS (Grup de Pagesos Sonats) per gestionar els terrenys cremats, especialistes en xarxes socials, tècnics informàtics i tot tipus de voluntariat. La plataforma fa una crida a tothom qui vulga contribuir a posar-se en contacte amb Rebrotem a través de la web.

Després de les iniciatives de TotSuma per recaptar diners i reflotar l'explotació ramadera de Pere Jornet, pastor de la Torre de l'Espanyol que va perdre tot el bestiar el primer dia de foc, del Grup de Pagesos Sonats (GPS) o de la campanya de solidaritat #Rebrotarem a les xarxes, s'ha creat la plataforma Rebrotem.cat per aglutinar totes les iniciatives solidàries amb els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, que també ha afectat les comarques lleidatanes de les Garrigues i el Segrià. 

Roger Heredia, portaveu de l'entitat, ha explicat que crearan una base de dades per canalitzar i aglutinar les mostres de solidaritat amb un mateix objectiu i emparades en un projecte general. "Estem immensament agraïts a tothom qui ens ha contactat. Ha estat massiu i estem molt contents", ha dit. "Aquí som per ajudar este territori que ha resultat tant afectat per este incendi, persones al servei de persones, per ajudar-nos uns als altres i dir que ens en sortirem", ha defensat. "No ens podem perdre en ramificar iniciatives, ara necessitem servir i concentrar-les en un mateix espai que es diu Rebrotem.cat", ha assenyalat. 

La primera línia a treballar és l'ajuda als damnificats i es coordinaran amb els ajuntaments que estan inventariant el danys per fer un repartiment de tot allò que es reculla. "Si cada ajuntament fa un catàleg amb la gent que està mes o menys afectada, els diners es posaran a la seua disposició perquè en facen un repartiment equitatiu per qui ho necessite més o menys", ha detallat. Heredia recorda que és ara quan cal reforçar i aprofitar estes mostres de solidaritat. "Perquè ho necessitem ara, la setmana que ve, no d'aquí un any. Hi ha gent que necessita regar i ha de comprar mànegues, i hi ha gent que ha perdut la collita, no l'actual sinó la de quatre o cinc anys", ha recordat.

Hi haurà marxandatge, un crowdfunding, concerts, actuacions, i tota l'ajuda que arribe serà benvinguda. "Que estiguen pendents de les xarxes perquè necessitem fer ressò immediatament de tot el que es posi en marxa, perquè no és un problema de les Terres de l'Ebre sinó dels 7,5 milions de persones que viuen a Catalunya", ha reclamat.