Aturada no programada del reactor de la central d'Ascó II en aturar-se l'alternador per una senyal d'alta temperatura

L'equip tècnic de la central està treballant per determinar la causa que ha originat este incident i fer-ne la reparació

Central nuclear d'Ascó, en una imatge d'este dissabte.
Central nuclear d'Ascó, en una imatge d'este dissabte. | S.B.
Redacció
01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:45h
La central nuclear Ascó II, seguint els procediments establerts, ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear que este dilluns al matí, en concret a les 9:44 hores, la planta ha parat automàticament. El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) informa que esta aturada no programada del reactor es deu a la parada automàtica de la turbina principal. La turbina principal s'ha parat a causa de la parada no programada del alternador, causada pel senyal d'alta temperatura en una de les seves fases. En interrompre's el funcionament de l'alternador, s'ha produït la parada automàtica de la turbina i esta, al seu torn, ha provocat que el reactor s'aturés -situació que es dona quan la potència es troba per sobre del 35%.

L'equip tècnic de la central està treballant per determinar la causa que ha originat esta actuació i procedir a la seua reparació. Des d'ANAV es remarca que esta parada no ha tingut cap impacte en la seguretat de les persones ni en el medi ambient. En el moment de la incidència, la central es trobava al 100% de potència.

Com és habitual, el CSN informa a través de la seva pàgina web de la notificació del succés, classificat amb nivell 0 provisional a l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).