incendi ribera d'ebre

El foc de la Ribera d'Ebre està a poques hores de l'extinció

Mossos i Agents Rurals revisen sobre el terreny que la terra cremada "estigui freda" mentre es van retirant efectius dels Bombers

per Redacció, Vinebre, 1 de juliol de 2019 a les 13:16 |
L'incendi ha cremat finalment al voltant de 5.000 ha | S.B.
Els Bombers de la Generalitat donaran per extingit l'incendi de la Ribera d'Ebre si es compleixen, este dilluns al vespre, 48 hores des de l'últim punt calent detectat a la zona afectada pel foc.

Com ha explicat el cap d'intervenció dels Bombers, Jordi Martínez, els 90 efectius que han seguit remullant l'interior i el perímetre de l'incendi retiraran línies este dilluns al matí, però es mantindran 17 vehicles d'aigua emplaçats en 7 punts del perímetre per si es produís cap represa, malgrat no ho preveuen.


Amb el reconeixement aeri del matí, els comandaments dinen l'incendi per "fred", han retirat els dotacions aèries i han assignat a Mossos i Agents Rurals les tasques de guaita des de terra fins al vespre.

Després de sobrevolar l'incendi de la Ribera d'Ebre amb un dels helicòpters bombarders a primera hora d'este dimarts, els comandaments dels Bombers consideren que el foc està "fred". Abans que arriben les puntes de calor del dia, es desmobilitzaran els efectius tot i que es mantindran "amb mobilitat i preparats per intervenir" si es necessités. Si al final del dia es pot donar per extingit el foc, totes les dotacions de Bombers es retiraran. 

Tot i que es preveia la incorporació al matí de tres mitjans aeris per fer tasques de guaita, finalment s'ha descartat.
 

 

Participació