Fins quan haurem d'aguantar l'onada de calor?

Les autoritats alerten d'un "risc extrem d'incendis" al 20% del territori i demanen extremar les precaucions aquest cap de setmana

NacióDigital
30 de juny del 2019
La calor serà extrema aquests dies a Catalunya
La calor serà extrema aquests dies a Catalunya | ND
L'onada de calor s'ha fet llarga i, ja havent arribat a temperatures extremes de més de 40 graus en alguns punts de Catalunya durant els darrers dies, el que la ciutadania espera és que aquesta afluixi. Un desig multitudinari, de fet, i compartit també amb els cossos d'emergències, que des de dimecres treballen en l'incendi de la Ribera d'Ebre, que ja ha cremat unes 6.000 hectàrees. La bona notícia, però, és que el final de l'onada de calor ja és a la cantonada.

Segons la predicció del Meteocat, les temperatures extremadament altes d'aquests dies aniran a la baixa a partir justament el cap de semana. El punt màxim de calor es va assolir aquest divendres, tot i que no serà fins dilluns o dimarts de la setmana vinent que l'onada de calor arribaria al seu final. A mitjà termini, segons el Meteocat, la massa d’aire es retirarà a partir del dilluns i serà quan es doni per acabada l'onada de calor. Malgrat això, les autoritats demanen extremar les precaucions, especialment durant el cap de semana.