Mil sis-cents alumnes ebrencs s'examinen demà i passat de les proves d'avaluació de 4rt d'ESO

Redacció
18 de febrer del 2014
Demà dimecres i dijous, 1.611 alumnes de les Terres de l’Ebre, d’un total de 64.271 de tot Catalunya, s’examinaran de les proves d'avaluació de 4t d'ESO. Es tracta d’una prova que enguany es realitza per tercer any consecutiu i permet avaluar el grau d'assoliment de les competències bàsiques al final de l'etapa obligatòria. Concretament, s'avaluaran les competències de llengua catalana, llengua castellana, primera llengua estrangera i matemàtiques.

Aquests 64.271 alumnes de 4t d'ESO que se sotmetran a examen pertanyen a un total de 1.030 centres educatius d'arreu del país: 523 centres de titularitat pública i 507 centres concertats i privats.

La prova la dissenya i l'aplica el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, en col·laboració amb la Inspecció educativa. En esta edició s'han organitzat 60 comissions que en duran a terme la gestió i la correcció. Els centres coneixeran els seus resultats a partir del 24 de març.

Demà dimecres els alumnes realitzaran les proves de competència en llengua catalana, en matemàtiques i en aranès - 76 alumnes de la Vall d'Aran-. I el dijous s'avaluaran les competències en llengua castellana i en llengua estrangera- un total de 63.963 alumnes faran la prova en anglès i un total de 371 en llengua francesa-.

Estes proves es tindran en compte a l'hora d'avaluar si l'alumne/a ha aconseguit o no assolir les competències i objectius de l'etapa, però no marquen la superació o no de l'etapa. Formen part del conjunt d'informacions i proves que el professorat de cada centre disposa a l'hora de valorar l'informe acadèmic del seu alumnat.