Esquerra i Movem pacten al Consell Comarcal del Baix Ebre i Xavier Faurà en serà el nou president

La junta de govern comarcal estarà integrada per set membres: el president i els sis vicepresidents, cinc dels quals seran d’ERC, mentre que la vicepresidència segona l’ocuparà Movem

El pacte ha estat presentat este dijous al matí per representants de les dos formacions signants.
El pacte ha estat presentat este dijous al matí per representants de les dos formacions signants. | Cedida
Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:56h
Esquerra Republicana de Catalunya-AM i Movem Terres de l’Ebre-EC-G han signat un acord de govern al Consell Comarcal del Baix Ebre que farà president el tortosí Xavier Faura per al mandat 2019-2023. Faura ha apuntat que Esquerra “tenia diverses alternatives per conformar govern però hem escollit Movem perquè ens sentim més còmodes que amb qualsevol altra formació política”, ha dit.

Cal recordar que des del desembre del 2017, ERC havia governat al Consell del Baix Ebre amb el PDeCAT, en virtut de la moció de censura que va desbarcar el socialista Enric Roig de la presidencia del consell comarcal. “El pacte entre Esquerra i Movem garantirà un canvi substancial en la manera de fer política al Consell del Baix Ebre. Treballarem per tots els pobles i ciutats de la comarca amb independència de qui governe a cada municipi”, ha manifestat Faura.

El president de la Federació d’Esquerra a l’Ebre, Alfons Montserrat, i el portaveu de Movem, Jordi Jordan, han subscrit l’acord. Jordan, per la seua banda, ha afirmat que "ho hem fet perquè considerem que és millor este pacte que l'actual entre ERC-Pdcat. Cal un canvi a la comarca i des de la nostra coherència l'hem impulsat". "Continuarem treballant perquè el canvi també es produïsca a Tortosa", ha afegit.

La junta de govern comarcal estarà integrada per set membres: el president i els sis vicepresidents, cinc dels quals seran d’ERC, mentre que la vicepresidència segona l’ocuparà Movem. Esquerra estarà al capdavant de les següents àrees: Hisenda i Governació; Afers Interns i Recursos Humans; Promoció Econòmica; Polítiques d’Ocupació i Qualitat de Vida; Esports; Gestió Ambiental i Sector Primari; Obres i Serveis; Assistència als Municipis; Ebre Terra; Habitatge i Viver d’Empreses; Comerç i Consum; Serveis Socials i Infància i Adolescència. Per la seua banda, Movem encapçalarà les àrees d’Ensenyament i Joventut i Turisme i Cultura.

Finalment,  la junta de presidència quedarà integrada per set membres: el president comarcal i sis consellers, que no seran vicepresidents, cinc d’Esquerra Republicana i un de Movem.