Una setmana per a l'inici dels World Sports Games Tortosa

Unes 450 persones participaran en la cerimònia d'inauguració | Està confirmada la presència d'esportistes de fins a 42 països de tot el món

per Redacció , Tortosa, 25 de juny de 2019 a les 12:53 |
Hi participaran 3.000 esportistes de 42 nacionalitats | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dimarts 2 de juliol arrancaran els World Sports Games Tortosa 2019, que durant tota aquella setmana es disputaran a diverses poblacions de les Terres de l'Ebre. Com és habitual, els jocs començaran amb un acte inaugural que tindrà lloc al camp de futbol Josep Otero de l'estadi tortosí. Prèviament, els aproximadament 3.000 esportistes que participaran en esta edició dels WSG recorreran el centre de la ciutat en una cercavila a partir de les 20.30 h fins al complex esportiu.

Allà, a partir de les 21.15 h tindrà lloc la inauguració. Un acte que comptarà amb la participació de diferents entitats culturals de les Terres de l'Ebre i que des de l'organització es planteja com una combinació de la cultura i la festa popular del territori. En este sentit, està prevista la presència d'uns 250 integrants de diferents bandes de música del Baix Ebre i el Montsià, que mostraran una part de la tradició popular musical del territori. També hi haurà presència de colles del folklore popular i tradicional, amb presència destacada per a la mascota dels World Sports Games Tortosa 2019. Així mateix, l'acte inclourà un petit tastet de la 24a Festa del Renaixement, que arribarà pocs dies després que finalitzen els jocs.


Esta inauguració comptarà, a més, amb un detall de la tradició pirotècnica que acompanya les festes a casa nostra i que posarà el toc final a la primera gran cita del programa. En total, la cerimònia comptarà amb la participació directa d'unes 450 persones i també reservarà un paper protagonista per als voluntaris que ajudaran a fer possible els jocs al llarg de tots els dies de competició. Un dels moments més destacats serà quan les diferents delegacions que estos dies estaran allotjades arreu de les Terres de l'Ebre accediran al camp de futbol Josep Otero. Recordem que està confirmada la presència d'esportistes de fins a 42 països de tot el món.

Per primera vegada en totes les edicions dels World Sports Games, la cerimònia d'inauguració es podrà seguir en directe a tot el món a través de la retransmissió en streaming a la pàgina web del CSIT i de la UCEC. A més, tota la gent que la vulga viure-ho

en persona des de l'estadi ho pot fer amb entrada gratuïta, per estricte ordre d'arribada, fins a completar l'aforament disponible.

Abans de la cerimònia inaugural, el mateix dimarts 2 també començaran a disputar-se les primeres modalitats de competició, com la petanca, el tennis, el voleibol, la lluita lliure o el wheel gymnastics.

Serà a partir de dimecres 3 quan entraran en joc la major part dels esports, repartits entre totes les subseus: a més de Tortosa, també se'n disputaran a Amposta, Deltebre, la Ràpita, Jesús, Roquetes, l'Ampolla, l'Aldea i Salou.

Els horaris i equipaments on es disputaran cadascuna de les modalitats en joc es podrà consultar a la web oficial dels jocs.

 

Participació