incendi forestal

Una negligència, possible causa de l'incendi que ha cremat 30 hectàrees a la vora de la C-12

Dos vehicles dels Bombers continuen treballant a la zona del foc, que diumenge a la tarda va quedat controlat i s'espera donar per extingit este dilluns

per Aguaita , 22 de juny de 2019 a les 21:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ACTUALITZACIÓ DILLUNS a les 12.15 hores

Els Bombers van donar per extingit este diumenge a la tarda el foc que des de dissabte cremava a la vora de la carretera C-12, al terme de Maials, i que segons dades del cos d’Agents Rurals, hauria calzinbat unes 30 hectàrees (27’5 ha) de vegetació forestal. Els Agents Rurals apunten com a possible causa del foc a una negligència, probablement una cigarreta mal apagada llençada des d'algun vehicle, per bé que la investigació continua oberta. Este dilluns al matí resten dos vehicles dels Bombers treballant per remullar la zona i controlar que no hi quede cap focus, i s'espera donar per extingit en les properes hores.

Diumenge al migdia es va poder reobrir el trànsit a la C-12, que havia quedat interromput en els dos sentits de la marxa des de dissabte per la proximitat del foc.
 

ACTUALITZACIÓ DIUMENGE a les 9 hores: Estabilitzat i relleu

Els Bombers de la Generalitat han donat esta nit per estabilitzat l'incendi iniciat este  dissabte a Maials (Segrià), que ha cremat unes 15 hectàrees de vegetació forestal, segons els Agents Rurals. Un total de 36 dotacions dels Bombershan seguit fent tasques d'extinció durant la nit per tal de controlar el foc. Els Agents Rurals han informat que treballen amb la hipòtesi que l'incendi, que ha començat al voltant de les sis de la tarda, s'hauria originat a partir d'un pneumàtic de camió. Les flames estan situades a la zona del Mas de Noguers i es descarta que puguen afectar habitatges. Amb tot, el foc ha obligat a tallar la C-12 en tots dos sentits des del quilòmetre 96 fins al 101,5, una situació que continua este diumenge al matí, amb desviaments per la C-233. També s'ha rellevat el personal i per encetar la jornada treballen una vintena de dotacions terrestres a la zona, i s'hi incorporarà un helicòpter.
INFORMACIÓ DISSABTE a les 21.00 hores: Incendi a la vora de la C-12

A les 17.50 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi forestal a Maials, al Segrià. L’incendi s’ha iniciat al marge de la C-12 a l’altura del quilòmetre 97,5. Des d’aleshores que bombers s’han activat per treballar en les tasques d’extinció i, en estos moments ja s’han mobilitzat 45 dotacions entre les quals hi ha 34 terrestres i 11 d’aèries.
 
El foc està localitzat en una zona coneguda com el Mas de Noguers i ha anat avançant en direcció nord cap a la Senyoria, on ha quedat el flanc dret que s’ha pogut parar perquè no avance. Cal destacar que, en entrar la marinada, l’incendi ha estat conduït pel vent i s’ha obert el flanc esquerre llençant focus secundaris que han saltat la carretera. Així mateix, hores d’ara s’estan dedicant més esforços en els dos flancs per evitar la continuïtat de l’incendi.
 
Els Bombers de la Generalitat estimen l’afectació de la superfície, a hores d’ara, en unes 40 hectàrees.
 
A conseqüència de l’incendi, segons el Servei Català de Trànsit (SCT) s’ha tallat preventivament la carretera C-12 entre els quilòmetres 96 i 101,5 en ambdós sentits de la marxa a Maials.
 

 

Participació