L'alcaldessa de Tortosa assumix Urbanisme i situa Fernando Saporta com a nou puntal del govern

Meritxell Roigé torna a estendre a la mà a ERC, que li vota favorablement les dedicacions i indemnitzacions en el primer ple del mandat

per Redacció , Tortosa, 18 de juny de 2019 a les 14:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, assumirà directament la gestió de les regidories d'Urbanisme i Obres Públiques en el nou cartipàs municipal presentat este dimarts. Com a nou puntal del seu govern, Roigé situa Fernando Saporta, que debuta com a regidor, al capdavant de la primera tinença d'alcaldia i de les regidories d'Hisenda, Governació i Servei d'Atenció Ciutadana, Personal i Seguretat. L'alcaldessa ha donat compte del repartiment de competències en el primer ple del mandat que ha aprovat també les comissions informatives, el règim de dedicacions i indemnitzacions per als membres de la corporació. El debat i la votació d'estos punts ha situat ERC al costat de l'equip de govern, votant a favor de gairebé tots els punts, i Movem Tortosa marcant perfil com a principal grup de l'oposició. Roigé ha tornat a estendre la mà als republicans per tancar un pacte de mandat que li garantisca la majoria.

El nou cartipàs preveu també que la segona tinent d'alcalde, Mònica Ripoll, s'encarregue d'Acció Social, Salut, Diversitat Cultural així com Igualtat i Drets Civil. L'únic regidor de Junts per Tortosa que repetix de la llista de CiU de l'anterior mandat és Domingo Tomàs, que seguirà encapçalant Serveis i Logística, Festes, Festa del Renaixement i Joventut. La quarta tinent d'alcalde, Cinta Espuny, assumix Esports, Ensenyament i Universitats. El cinquè, Sisco Pepió, s'encarregarà de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Noves Tecnologies, Agermanaments i Turisme. Per últim, com a sisè tinent d'alcalde, Ximo Martorell, tindrà a càrrec Cultura, Medi Ambient i Sector Primari.


Les diferents regidories s'han agrupat en cinc grans àrees, en una línia similar a l'anterior mandat, amb les corresponents comissions: Serveis al Territori, amb els pesos pesants d'Urbanisme i Obres Públiques que presidirà l'alcaldessa; Serveis a les Persones, amb Acció Social, Ensenyament o Cultura, entre d'altres, presidida per Ripoll; Promoció de la Ciutat, amb Comerç, Fires i Festes, presidida per Pepió; Serveis Centrals, que inclou Hisenda i Personal, presidida per Fernando Saporta; així com Espai Públic, de la qual dependran Serveis, Seguretat i Medi Ambient, presidida per Ximo Martorell.

Roigé ha informat a la nova corporació del cartipàs en el primer ple del mandat, que ha servit per donar compte dels representants de l'alcaldia als nuclis dels Regues i Vinallop, així com el règim de dedicacions i indemnitzacions per assistències als membres del ple. Este primer debat ha servit ja als diferents grups per marcar el terreny i les pautes polítiques d'actuació. Mentre Movem Tortosa ha carregat amb bel·ligerància contra les propostes de l'alcaldessa, especialment pel que fa al nomenament de representants d'alcaldia que no han estat els més votats a les seves pedanies o un increment de sou de 3.000 euros per a la mateixa Roigé i Tomàs, el grup municipal d'ERC ha acabat donant el seu vot favorable a gairebé tots aquests punts –a excepció de la retribució de Tomàs, en la qual s'ha abstingut-. 


L'alcaldessa ha rebatut les crítiques tot assegurant que l'augment és en realitat una "actualització" de les retribucions i ha tornat la pilota al portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, recordant-li les seves retribucions municipals en el passat i la mateixa pràctica de situar representants dels alcaldes a les pedanies en funció de l'afinitat. Tant Movem, com els regidors de C's i la CUP han votat en contra.

Al finalitzar el ple, Roigé ha tornat a estendre la mà al grup municipal d'ERC per reeditar el pacte de govern de l'anterior mandat que li done la majoria absoluta per a governar. La llista de Junts per Tortosa va obtenir set regidors, quedant-se a quatre d'aquesta majoria. Quatre, precisament, és el nombre d'edils que ERC ha revalidat. "És un acord q va funcionar, vam governar bé i els estenem mà. Voldria tenir un govern més ampli. Però es veiem amb cor i força per tirar endavant gov. No tenim cap problema per arribar a acords a cadascun dels plens o consensos amb els diferents grups municipals", ha tancat l'alcaldessa, tot pronosticant un "mandat distret".

 

Participació