La primera jornada professional de turisme de la Terra Alta se centra en la memòria històrica

A més d'intercanviar experiències, s'han posat de manifest algunes mancances que els operadors turístics observen en els itineraris

Redacció
18 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:11h
Els participants han visitat alguns espais de la Batalla de l'Ebre.
Els participants han visitat alguns espais de la Batalla de l'Ebre. | Cedida
El Consell Comarcal de la Terra Alta ha celebrat este dilluns a Gandesa la 1a Jornada Professional de Turisme, dedicada a les potencialitats del turisme de memòria històrica al voltant dels espais de la Batalla de l'Ebre. La sessió ha tingut lloc a les instal·lacions del Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre (CEBE) de la capital terraltina i ha sigut inaugurada pel president comarcal, Carles Luz.

Representants d'una desena d'empreses, entitats i institucions vinculades a l'aprofitament turístic dels espais i els paisatges relacionats amb la Batalla de l'Ebre han exposat les seues experiències i les activitats que oferixen als visitants interessats en les qüestions de la memòria històrica. La jornada ha servit per a posar en contacte els agents que treballen estos aspectes i per a intercanviar experiències. També s'han posat de manifest algunes mancances que els operadors turístics observen en els itineraris i en els indrets visitables alhora que s'ha tractat sobre la tipologia i l'origen dels visitants.

Després de les intervencions, la jornada ha continuat amb diferents visites a espais de la batalla de l'Ebre a la comarca, com ara la partida Raïmats, a la Fatarella, o a l'espai històric del campanent del XVè Cons de l'Exèrcit, a càrrec de l'associació Lo Riu i del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), respectivament. Les activitats han finalitzat, havent dinat, amb un recorregut per la rodalia del nucli urbà de la Fatarella, en el marc de la ruta "Un Poble Ocupat", dissenyada pel COMEBE.