Tensió a Santa Bàrbara pel pacte de govern entre Junts i ERC

Amb un repartiment de vots molt igualat, Alfred Blanch a pactat amb ERC per ser proclamat alcalde

Alfred Blanch i Manel Crespo en una imatge d'arxiu del dia que van fer oficial l'acord.
Alfred Blanch i Manel Crespo en una imatge d'arxiu del dia que van fer oficial l'acord. | La Plana Ràdio
Redacció
17 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:08h
La constitució del nou ajuntament de Santa Bàrbara va ser protagonitzat per la tensió i els retrets dels regidors del Partit Popular. L'acte d'investidura de l'alcaldia es va dur a terme —com a la majoria d'ajuntaments— este dissabte, on es va fer públic el pacte entre Junts i ERC, que en conjunt obtenien els sis regidors per poder governar. A Santa Bàrbara, on els vots van estar molt repartits i Junts necessitava un pacte, el partit d'Alfred Blanch ha arribat a un acord amb ERC, on Blanch serà l'alcalde i Manel Crespo, d'ERC, el tinent alcalde.

Segons La Plana Ràdio, la polèmica va sorgir durant el torn de paraula del PP, quan Joaquim Martí, va enfocar el seu discurs fent una lectura de les darreres eleccions municipals i de la disgregació del vot. Tal com diu la ràdio municipal, Martí va fer al·lusió a la pèrdua de vots com a símptoma de què el poble volia un canvi: "no ens val l'excusa de la fragmentació política, el fet de perdre gairebé 400 vots amb 4 anys, creiem, no és per aquest motiu, és l'únic poble del Montsià que no ha aconseguit majoria absoluta". Segons Martí, "el pacte que demanava, hauria permès a tots els partits i les diferents sensibilitats tindre l'oportunitat de saber com funciona l'ajuntament, amb Blanch com alcalde". Però les crítiques de Martí també van anar cap a ERC, a més de l'al·lusió al 155: "No podem parlar de llibertat quan privem de llibertat als altres això no és el que el poble va elegir a les urnes".

Manel Crespo, d'ERC, va explicar que l'alcaldia era "un repte que afrontarem amb ganes de fer-ho el millor possible, perquè el poble estigui satisfet de la nostra tasca". Crespo també va aprofitar per contestar a Martí "el motiu és el 155, no tinc res més a dir".

Per la seua banda, Eva Franch, del PSC, qui va recordar la importància de treballar en grup i la igualtat d'oportunitats, el diàleg i el respecte. Des del Moviment Alternatiu Planer, la seua representant, Isabel García, va apuntar que treballarien des de l'oposició per fer un poble millor per als planers.

La nova corporació planera està formada per Alfred Blanch, Antonio Ollés, Laia Pla i Ana Panisello de Junts x Santa Bàrbara; Manel Crespo i Elen Esterlich d'ERC, Joaquim Marti i Àngels Bayerri del PP; Isabel García i Adrià García del MAP i Eva Franch del PSC.