L’Ampolla homenatja les 234 persones de les Terres de l'Ebre deportades als camps de concentració nazis

L’acte antifeixista de memòria històrica es celebrarà el 30 de juny

Cartell de l'acte en record dels deportats ebrencs.
Cartell de l'acte en record dels deportats ebrencs. | Cedida
Redacció
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:15h
L’Ampolla recupera els noms de 234 persones que van ser deportades als camps de concentració nazis en un homenatge antifeixista de memòria històrica. L’acte, promogut per l’Ampolla per la Independència i la col·laboració de l’Ajuntament, es realitzarà amb l’objectiu de mantenir viu el record dels 233 homes i la dona deportats als diferents caps de concentració. Serà el 30 de juny a les 12 de migdia.

En record a un d’estos deportats, s'inaugurarà la Plaça Jaume Ballesté, amb un monòlit que recordarà a este ampollero que va ser deportat al camp de Dachau, i a tots els deportats als camps nazis de les Terres de l'Ebre. L’acte l’acompanyarà un parlament d’Arturo Gaya i la
música de Pili Cugat. Des de l'organització de l'esdeveniment s'ha fet una crida als consistoris veïns per invitar-los a commemorar estes i persones i mantenir viu el seu record.

A més, el 28 de juny a les 20 hores, s’inaugurarà  a la Biblioteca de l’Ampolla l’exposició “Dones i resistència a Ravensbrük”, amb la participació de les paraules, la música i les imatges de Rosa Vendrell.