Alfred Blanch (JxCat) tornarà a ser alcalde de Santa Bàrbara gràcies a un pacte amb ERC

Els republicans tindran la primera tinença d'alcaldia, que recaurà en Manel Crespo

Alfred Blanch i Manel Crespo han fet oficial l'acord.
Alfred Blanch i Manel Crespo han fet oficial l'acord. | La Plana Ràdio
Redacció
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:43h
Alfred Blanch (Junts per Santa Bàrbara) tornarà a ser alcalde del municipi del Montsià gràcies al pacte assolit amb ERC. Així ho ha avançat la Plana Ràdio després d’unes setmanes d’intenses reunions entre partits i especulacions de tot tipus.

Per primera vegada en 40 anys d’història democràtica del municipi, el partit més votat ha perdut la majoria absoluta i passava dels 7 regidors obtinguts el 2015 als 4 actuals. Tot plegat, en un escenari més fragmentat que mai en un plenari representat per 5 forces polítiques: JuntsxStaBàrbara (4), ERC (2), PP (2), MAP (2) i PSC (1) que permetia, aritmèticament alternatives de Govern, encara que ideològicament parlant, poc factibles.

Finalment, segons ha anunciat l’alcalde en funcions, Alfred Blanch, a la Plana Ràdio. El seu partit (Junts per Santa Bàrbara) i ERC han arribat a un acord de govern, segons el qual, Blanch tornarà a ser alcalde del municipi els propers 4 anys i Manel Crespo, cap de llista d’ERC, en serà el tinent d’alcalde.

Hi haurà dos membres de cada partit a la junta de govern i també es durà  terme una auditoria que ERC va demanar a favor de la transparència dels comptes municipals.
L’Ajuntament planer es constituirà este dissabte a les 12 del migdia.