residus

​Esquerra Republicana també s'oposa a la proposta d'ampliació del macroabocador de Tivissa

Els republicans alerten amb amb l’abocador de Riba-roja i esta ampliació del de Tivissa la comarca arribarà a les 103 ha de macroabocadors

per Redacció , Tvissa, 12 de juny de 2019 a les 08:45 |
Imatge del passat 19 de maig quan tots els alcaldables d'ERC de la Ribera d'Ebre van signar un manifest en defensa de la comarca | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després que ahir ho fes l’Ajuntament de Tivissa, el grup comarcal d’Esquerra Republicana a la Ribera d’Ebre també ha mostrat la seua oposició frontal a l’anunci d’ampliació de l’abocador de Tivissa.

El president comarcal d’ERC a la Ribera d’Ebre, Josep Maria Sáez, ha fet públic el posicionament contrari de la federació comarcal del partit al projecte d’ampliació del macroabocador:  “La Ribera d’Ebre ha hagut d’assumir durant els darrers anys els residus industrials d’arreu. Hem contribuït més que suficientment i hem sigut més que solidaris. Estem farts d’haver d’assumir això i a sobre haver de tenir els nostres propis abocadors per gestionar els residus de les indústries de la nostra zona”, ha manifestat Sáez.


Els republicans riberencs estan preparant al·legacions d’oposició a esta ampliació per presentar-les a totes les institucions municipals i comarcals on són presents. Josep Maria Sáez ha explicat que estes al·legacions tindran un contingut tècnic però també territorial. “No creiem que esta ampliació siga necessària. No ho és per la Ribera d’Ebre, ni per les necessitats de les comarques que ens envolten. I encara s’entén menys que s’autoritze esta ampliació quan a Riba-roja, ara per ara, hi ha 6’8 milions de tones autoritzades”.

Esquerra Republicana de la Ribera d’Ebre proposa fer una reflexió de fons sobre el que està passant amb els macroabocadors de la comarca. “No es pot deixar la gestió dels residus industrials a mans de privats, exigim planificació a la Generalitat en aquest sentit. No pot ser que a la nostra comarca haguem d’assumir entre el macroabocador d’Urbaser i Griñó  a Riba-roja (amb unes dimensions de 34 hectàrees) i el macroabocador de GRT a Tivissa (que amb l’ampliació arribaria a les 69 hectàrees) arribant a les 103 hectàrees de macroabocadors a la nostra comarca pensats per acollir residus de fora del nostre àmbit geogràfic.”


Per acabar, el president comarcal d’Esquerra ha volgut destacar que la Ribera d’Ebre “han engegat un gran canvi”.  Segons Sáez, este canvi de model està “donant bons fruits i cal apostar-hi fortament”. També ha afegit que “cal concertació amb tots els agents i administracions del territori".

Els republicans remarquen que “davant dels reptes dels propers anys: el tancament de les centrals nuclears i l’anul·lació de l’impost nuclear; l’aposta per la reindustrialització de la comarca; el final de la neteja dels llots d’Ercros, etc. , no podem sotmetre’ns a la venda del territori a trossos a canvi de d’infraestructures, serveis o quantitats ridícules de llocs de treball”.

 

Participació