L'empresari Francesc Faiges, nou president de la Cambra de comerç de Tortosa

Serà el dissetè president de la Cambra de comerç de Tortosa en els pròxims quatre anys

Representants d'entitats i empreses ebrenques han rebut el nou president de la Cambra de comerç de Tortosa, Francesc Faiges.
Representants d'entitats i empreses ebrenques han rebut el nou president de la Cambra de comerç de Tortosa, Francesc Faiges. | Cedida
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:59h
L'empresari tortosí Francesc Faiges serà el nou president de la Cambra de comerç de Tortosa durant els pròxims quatre ants. El plenari, renovat en un setanta per cent, compta amb 21 empresaris de diferents municipis de les Terres de l'Ebre que representaran els principals sectors productius de la demarcació. Faiges substituirà José Maria Chavarria, esdevenint el 17è president de la Cambra.

Durant l'acte que ha portat a reemplaçar l'anterior president, Faiges ha declarat que "som un territori excepcional i estratègic en un gran potencial, ben situat a menys de dues hores de nuclis de població molt importants a nivell estatal, capitals de província tots ells, en una gran capacitat d'inversió i consum". És per això que el nou president ha llençat el repte als altres empresaris ebrencs per aconseguir generar les suficients sinergies entre administracions, entitats i agents socials per captar inversió industrial a les Terres de l'Ebre, a més de promocionar i comunicar per fer més atractiva l'oferta turística i acadèmica per retenir als joves al territori.

El president sortint, José Maria Chavarria, després de fer el seu discurs d'acomiadament, recordant bona part de totes les accions fetes en el seu mandat, ha agraït l'esforç realitzat per l'equip tècnic de la Cambra "en uns anys de difícil gestió", i ha entregat simbòlicament la clau de la cambra al nou president Francesc Faiges.

La Generalitat treballa en la nova Llei de Cambres de Comerç de Catalunya, un nou marc normatiu que, segons Chavarria, ha de fixar "el rol d'este ens al país, actualitzant-lo, i també preveient el seu finançament en tant en quant presten serveis públics".