Deltebre acollirà la Festa de l'Orgull este cap de setmana

La jutgessa de pau Rosa Maria Vandellòs s'encarregarà de llegir el manifest

La jutgessa de pau de Deltebre, Rosa Maria Vandellòs.
La jutgessa de pau de Deltebre, Rosa Maria Vandellòs. | Cedida
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:02h
La Festa de l'Orgull LGTBI se celebrarà este any a Deltebre, el 15 de juny. Entre les activitats es durà a terme la lectura del manifest, un dels actes més tradicionals de la festa, que en esta edició anirà a càrrec de la jutgessa de pau Rosa Maria Vandellòs. Rosa Maria fou regidora del primer ajuntament de Deltebre i més tard fou escollida diputada al Parlament de Catalunya. Tot i que la seva professió ha estat la de mestra, sempre ha estat vinculada a la política. A més, també fou coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones i directora adjunta dels serveis territorials del Departament d'Educació a les Terres de l'Ebre.

Rosa Maria Vandellòs ha estat escollida per a la lectura del manifest tant pel paper professional que ha tingut a les terres ebrenques com per la seua trajectòria activista, lluitant sempre pels drets de les dones i el col·lectiu LGTBI des de tots els temps. "Rosa és un clar exemple de lluita, de respecte, de tolerància i de servei públic. Gràcies per acceptar i venir a llegir el manifest de la Festa", apunten des de LGTeBre.

La Festa de l'Orgull tindrà lloc el dissabte 15 de juny al municipi de Deltebre: a les 19.30 hores s'iniciarà a Lo Passador la cercavila de l'Orgull i, a les 23 hores, Mascarats, Júlia Castellà i Dj Two Shots s'encarregaran del fi de festa a Ebre Terra.