Més de 15.000 persones escullen la Festa del Renaixement de Tortosa com la millor festa nacional

Més de 15.000 persones escullen la Festa del Renaixement de Tortosa com la millor festa nacional

Redacció
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:12h
La festa del Renaixement de Tortosa, en una edició anterior.
La festa del Renaixement de Tortosa, en una edició anterior. | S.C.
El portal de cases rurals Club Rural ha escollit la Festa del Renaixement de Tortosa com la millor festa nacional entre deu candidatures diferents. Han sigut més de 15.000 persones les que han votat la festa tortosina, fet que l'ha convertit en la candidatura més votada amb un 29,5% dels vots. Gairebé 16 punts per darrere ha quedat el Chúndara de les Festes de Sant Roque de Peñafiel, a Valladolid, i en tercera posició les Festes de la Verge de Pau de Cientruénigo de Navarra. Entre les deu candidatures també constava una altra festa catalana, la Festa del Tura d'Olot, a Girona, que ha quedat en vuitena posició.

La clara victòria del Renaixement tortosí s'ha degut també a la promoció que s'ha fet des de les Terres de l'Ebre cap a la festa de recreació històrica. I és que són moltes les persones i entitats les que participen en esta experiència que cada mes de juliol submergeix la capital del Baix Ebre en ple segle XVI. La Festa del Renaixement compta des del 2005 amb el distintiu de festa d'Interès Turístic Nacional.

Este concurs anual, que compta amb només dos edicions, té com a objectiu promoure el turisme d'interior per evitar el despoblament i fomentar-los com a destins turístics, tant per a viatgers nacionals com internacionals.