Els Bombers treballen amb l'esperança d'estabilitzar l'incendi del Perelló en les pròximes hores

El foc ha arrasat unes 200 hectàrees de superfície forestal | L'Ajuntament del Perelló ha habilitat el pavelló municipal per als evacuats

L'incendi ha afectat a la zona de la Collada, al Perelló.
L'incendi ha afectat a la zona de la Collada, al Perelló. | Agents Rurals
Redacció
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:43h
ACTUALITZACIÓ 20:30 hores | Els Bombers treballen amb l'esperança d'estabilitzar l'incendi del Perelló en les pròximes hores

Els Bombers, els Agents Rurals, i els altres cossos d'emergències treballen amb l'esperança de donar el foc per controlat en el que està sent el primer gran incendi de la temporada d'estiu. Els Bombers seguiran treballant durant tota la nit en l'extinció de l'incendi i esperen controlar-lo, tot i que han assenyalat que "serà el vent qui marcarà l'evolució del foc durant la nit". L'incendi, que s'ha iniciat este matí, ja ha cremat unes 200 hectàrees de vegetació a causa d'una crema de restes agrícoles mal apagada.

En relació a l'origen de l'incendi, el cap dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre ha declarat que la crema d'olivera que hauria provocat el foc si que estava autoritzada, però no complia els requisits necessaris.

Protecció civil ha anunciat que a hores d'ara hi ha 38 persones evacuades de 22 masies i 4 persones reallotjades a l'Hostal. A més, la carretera TV-3022, que connecta Rasquera i el Perelló, ja està oberta al trànsit. 

ACTUALITZACIÓ 19:00 hores | El cap operatiu dels Bombers de la Generalitat: "La nostra esperança és que avui cap al tard puguem donar l'incendi per estabilitzat"

El cap operatiu dels Bombers en l'incendi del Perelló, Jordi Solà, ha afirmat en declaracions a Catalunya Informació que "tenim l'esperança que avui cap al tard puguem donar el foc per estabilitzat, però és d'hora per a dir-ho". Solà també ha incidit que fins demà al matí no hi ha previsions de pluja, el que els ajudaria ràpidament a controlar les flames. 

Fins ara, segons el cap dels Bombers, són 36 persones les que han sigut desallotjades deforma preventiva d'unes 18 masies: "No creiem que puguin tornar a casa esta nit", ha incidit Solà.

Des dels Bombers també han recordat que la sequera provocada per la manca de pluja durant els últims mesos eleva greument el risc d'incendi. "La vegetació a Catalunya està seca i per molt que plogui la situació de la qual venim és molt dolenta", ha afirmat Solà.

És per això que tant els Agents Rurals com els Bombers recorden que per realitzar cremes agrícoles es necessita una autorització prèvia i seguir una sèrie d'indicacions, com no realitzar-se amb vent ni a menys de 25 metres de vegetació forestal.