El Baix Ebre potencia les microempreses amb un programa d'assessorament integral

Impulsada pel projecte Baix Ebre Avant, l'eina estarà a l'abast dels 25 negocis del Baix Ebre

Imateg d'arxiu d'una de les anteriors edicions del programa de microempreses.
Imateg d'arxiu d'una de les anteriors edicions del programa de microempreses. | Cedida
Redacció
06 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:45h
A través del projecte Baix Ebre Avant, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa un programa d'assessorament integral per a potenciar la competitivitat i la consolidació de les microempreses i pimes del territori. L'acció va destinada a microempreses, autònoms i pimes amb un mínim de dos anys d'activitat i amb necessitats específiques de professionalització, consolidació i desenvolupament del negoci.

Este projecte preveu ajudar unes 25 empreses del Baix Ebre, pel que es prioritzaran aquelles que tinguin una plantilla laboral inferior als 25 treballadors i un volum de facturació no superior als 5 milions d'euros, així com aquelles empreses que estiguin disposades a implementar actuacions per generar ocupació. L'objectiu d'este programa és que les empreses participants milloren la seua competitivitat, però també la gestió dels recursos humans i els processos de producció, i que desenvolupen una estratègia de consolidació de nous canals de venda i comunicació que repercuteixin en un augment de la facturació i benefici empresarial.

El programa s'estructura en tres fases: diagnosi prèvia, assistència tècnica personalitzada i proposta de pla d'acció. En la primera fase s'analitzarà la situació inicial de l'empresa; i en funció dels resultats de la diagnosi, s'entrarà en la segona fase per oferir serveis adreçats a professionalitzar i consolidar el negoci. Finalment, en la tercera i última fase s'elaborarà un pla d'acció amb actuacions futures a desenvolupar per la microempresa o pime per tal d'assolir els objectius plantejats.

Les microempreses, autònoms o pimes interessades a participar poden fer la inscripció al web Baix Ebre Avant o del Consell comarcal del Baix Ebre. Els assessoraments es desenvoluparan al Viver d'Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova de Camarles.