Balfegó captura més de 2 mil tones de tonyina vermella en una setmana

És la primera campanya de pesca després de l'aixecament del pla per a la recuperació de l'espècie

Un dels pesquers de Balfegó que han sortit a la mar esta campanya.
Un dels pesquers de Balfegó que han sortit a la mar esta campanya. | Cedida
R. R.
06 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:57h
La flota de vaixells de Balfegó, una de les empreses tonyinaires més grans de Catalunya, ha completat la seua quota de pesca per al 2019 en només set dies. En total, els pesquers han capturat 2.200 tones de tonyina vermella, el que segons l'empresa significaria l'abundància d'exemplars i la recuperació real de l'espècie. Estes xifres són rellevants degut que esta és la primera campanya de pesca de tonyina vermella després de l'aixecament de Pla de Gestió de la Comissió Internacional per la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT).

D'altra banda, Balfegó sol·licita a l'ICCAT un avançament de l'inici de la campanya per, segons afirmen, evitar les concentracions grans de tonyines. Segons l'empresa, durant la pesca a alta mar s'han trobat amb bancs de fins a 400 tones. Juan Serrano, director general de Balfegó, ha apuntat que "un banc d'este volum pot portar certs riscs, tant per a les persones com per als aparells de pesca. A més, gestionar adequadament la captura planteja situacions complicades que sabem que també han afectat altres flotes".

El Grup Balfegó també demana a l'ICCAT que estableixi sistemes de control rigorós al Mediterrani per impedir que no es puguin transbordar a vaixells auxiliars les tonyines que han mort en la transferència per evitar que aquesta situació és converteixi "en una porta per a activitats delictives".

Fa una setmana, 3 vaixells amb base a l'Ametlla de Mar, dos de Balfegó i un pesquer, van sortir a la mar juntament amb 5 naus franceses i 17 embarcacions auxiliars, el que va comportar uns 200 pescadors treballant per a l'empresa tonyinaire. Enguany el període de pesca s’havia ampliat fins a l'1 de juliol.