La Ruta del Tast de la Ràpita s'estrena també en horari de migdia

Més de 40 restaurants oferiran tapes dolces, salades i còctels els pròxims caps de setmana de juny

Presentació de la Ruta del Tast 2019.
Presentació de la Ruta del Tast 2019. | Cedida
Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:17h
Els dos propers caps de setmana de juny, la Ràpita mostra la gastronomia local en la nova edició de la Ruta del Tast. Més de 40 establiments ofereixen els seus plats dolços, salats i còctels, participant en esta ruta gastronòmica que este any s'estrena als migdies per acollir un públic més familiar. La ruta tindrà lloc del 6 al 9 de juny i del 13 al 16 de juny.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha incidit que esta 10a Ruta del Tast servix per "donar el tret de sortida a l'estiu, fent que la gent pugui gaudir de la Ràpita, de l'ambient al carrer, de sortir amb els amics i xalar menjant als establiments del poble". "De fet, tenim també aquest cap de setmana la Festa del Mar a Sant Carles Marina, per la qual cosa tenim un cap de setmana complet per gaudir de tot allò que ofereix una ciutat com la Ràpita", ha afirmat Caparrós.

Serà un jurat professional el que s'encarregarà de valorar, el 27 de juny a l'Espai gastronòmic del Mercat municipal, quina és la millor tapa de cada categoria. A banda, també s'ha convocat un concurs popular, de manera que totes les persones que facin la ruta podran valorar les tapes de la ruta. Òscar Comes, copropietari del restaurant Casa Vella, i guanyador de la millor tapa de la Ruta del Tast de l'any passat, explicava que "la tapa ha de durar dos o tres mossos, comptar amb diferents textures i sabors". Així, cada cop que es visite un local, hi haurà disponible un "passaport" on es podran votar les millors tapes o còctels, per, un cop complet, lliurar-lo a un dels locals per entrar en el sorteig d'un sopar, un berenar o una degustació de còctel.

Pel que fa als preus, cada tapa tindrà un cost de 3 euros amb beguda inclosa, mentre que el còctel tindrà un preu de 4 euros. Els horaris d’este recorregut gastronòmic seran de  12 a 14 h i de 15 a 20 hores, en el cas de la tapa dolça;  de 12 a 14 h i de  19 a 22 h, en la tapa salada; i de les 23 h a la una de la matinada, en el còctel.