El cap de llista de JuntsxCat a la Ràpita renuncia a prendre possessió com a regidor

Helena Queralt serà la nova portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya la Ràpita a l’Ajuntament

Flyer electoral amb Josep Maria Miralles
Flyer electoral amb Josep Maria Miralles
Redacció
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:17h
El cap de llista a les últimes municipals de Junts per Catalunya - La Ràpita, Josep Maria Miralles, ha renunciat a prendre possessió de l'acta de regidor i ha anunciat que no estarà a la primera línia de la política municipal després de "no haver assolit les expectatives electorals que eren les desitjades". 

Així ho ha anunciat el partit en un comunicat en el que asseguren que Miralles ha pres la decisiño després "d'una profunda reflexió". Els neoconvergents van assolir 3 regidors en els comicis del passat 26 de maig, lluny de la majoria absoluta d'ERC (10 regidors), però són la segona força del plenari. 

Segons el comunicat, "abans de les eleccions propi Miralles va prometre a l’executiva local del partit que si no assolia un sostre electoral de 5 a 6 regidors renunciaria dies després". Miralles havia estat la gran aposta del partit al municipi del Montsià i el relleu del que en els passats cominicis havia estat cap de llista, Joan Martín Masdeu, que ara anava com a número 2. Tal com remarca l’excandidat, ell és una persona "de paraula compromesa en la transparència i en l’ètica dins de la política" i per això ha decidit fer efectiu el que havia promès. Segons Miralles “això no va de diners, sinó de compromís, dignitat i ètica”. Miralles no abandonarà del tot la vida política sinó que seguirà col·laborant en l’assemblea local com a militant de base en allò que calgui.

 

Com a conseqüència de la renúncia de Miralles entrarà a formar part del grup municipal la persona que anava com a número 4 a la llista, Helena Queral, empresària hostalera local i llicenciada en dret. Per designació de consens entre els membres de l’executiva local, Queralt serà la nova portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya la Ràpita a l’Ajuntament.