El «gambosí» virtual d'Albert Gusi guanya per votació popular el festival d'art efímer XYZ

La proposta pretén «caçar» virtualment este personatge mitològic als Ullals de Baltasar del Delta

Els ullals de Baltasar, al delta de l'Ebre i dins del terme municipal d'Amposta, on intervindrà el projecte guanyador XYZ.
Els ullals de Baltasar, al delta de l'Ebre i dins del terme municipal d'Amposta, on intervindrà el projecte guanyador XYZ. | Cedida
Redacció
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:42h
El projecte 'Gambosí' d'Albert Gusi ha guanyat per votació popular la quarta edició de l'XYZ, el certamen d'art públic i instal·lacions en emplaçaments singulars a les Terres de l'Ebre, que impulsa Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre.

Enguany l'espai a intervenir són els Ullals de Baltasar on Gusi proposa "caçar virtualment" a través de càmeres de videovigilància el gambosí, un personatge màgic i mitològic de l'imaginari col·lectiu ebrenc. Hi haurà una campanya mediàtica i de xarxes socials per difondre "la presència real o fictícia" de gambosins als Ullals, un espai de surgències d'aigua dolça enmig del Delta.

La proposta de l'artista vallesà ha aconseguit un 42% dels vots i "pretén trencar esquemes mentals i subvertir la frontera esmunyedissa entre allò que és fantasia i allò que és realitat". Amb un 38% dels vots ha quedat el projecte 'Oxímoron', de les artistes ebrenques Anaïs Faiges, Rosa Palmer i Marta Díez, i en últim lloc i un 20% dels vots s'ha situat 'Drenaje Delta', de Míriam Isasi. La intervenció del projecte guanyador d'XYZ es farà la segona quinzena de juliol.